15 familii din blocul de pe Ostrovului vor fi evacuate


O întâlnire de lucru organizată în vederea soluţionării unor probleme curente legate de buna administrare a imobilului cu locuinţe de necesitate, CD2, de pe strada Ostrovului, a avut loc marţi, 10 aprilie, la Primăria municipiului. La întâlnire, organizată la iniţiativa viceprimarului Kereskenyi Gabor, au participat Doina Văsuț – directorul executiv al Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS), Florian Găzdac – directorul executiv al Poliției Locale, Ionel Torja – directorul executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor, Ioan Laitner – managerul S.C. Apaserv S.A., precum şi reprezentanţii Compartimentului Locuințe Sociale din cadrul SPAS Satu Mare.

Cu prilejul discuţiilor s-a stabilit ca locatarilor care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale, respectiv plata chiriei, achitarea facturilor la energia electrică, sau au avut un comportament neadecvat, să nu le fie prelungite contractele, urmând să fie evacuaţi. De asemenea. pentru cei care și-au respectat obligațiile contractuale, le va fi prelungită cu 6 luni durata contractelor de necesitate.

Potrivit viceprimarului Kereskenyi Gabor, în această situaţie se află cel puţin 15 familii, după ce iniţial au fost peste 30, din care între timp o parte şi-au achitat restanţele acumulate.

Contractele de necesitate cu locatarii imobilului CD2 de pe strada Ostrovului au fost încheiate începând cu data de 1 noiembrie 2011, iar durata de valabilitate va expira în 30 aprilie a.c., conform Hotărârii Consiliului Local Satu Mare nr. 167/28.07.2011 privind transformarea unor imobile din municipiul Satu Mare în locuințe de necesitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.