Încă o amânare în procesul lui Godîncă

Procesul în care sunt judecați Dumitru Godîncă și Ioan Paul a fost amânat din nou, însă de această dată la solicitarea procurorului Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Iancu. Acesta nu a fost prezent la termenul de astăzi, 2 aprilie, ”din motive obiective” se arată în cererea înaintată instanței.

Iancu arată în solicitarea sa că nici el și nici un alt procuror al DNA (de la Serviciul teritorial Oradea) nu pot fi prezenți la termenul de astăzi, ”din motive obiective”, cerând amânarea procesului. Judecătorul a dat curs cererii înaintate de Marius Iancu fixând următorul termen pe data de 28 mai, ora 11.00.

Vă reamintim că Dumitru Godîncă și Ioan Paul au fost trimiși în judecată pentru dare de mită și tentativă la infracțiunea de contrabandă calificată.

În Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurorii DNA se arată că: ”În perioada februarie – martie 2011, inculpaţii Dumitru Godîncă, şef sector Satu Mare la SC Transgaz SA şi Paul Ioan, angajat la sectorul Satu Mare al SC Transgaz SA, au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. În acest sens, inculpaţii au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare şi le-au oferit suma de peste 10.000 euro pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări în modalitatea descrisă mai sus. Pentru că inculpatul Dumitru Godîncă nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii ţigărilor din Ucraina, întreg planul infracţional nu a mai fost finalizat”.

2 Comentarii la "Încă o amânare în procesul lui Godîncă"

  1. Cetateanul turmentat   2 aprilie 2012 at 4:15 pm

    Pana la urmatorul termen mai sunt aproape doua luni de zile!!!! Nu au gasit o data mai apropiata? Pana atunci, cazul lui Godinca se sterge din memoria colectiva. Vin alegerile, judecatorii intra in vacanta, etc, etc, etc

    Răspunde
  2. GFG   4 aprilie 2012 at 4:17 pm

    Vinovatia mea o reprezinta o discutie de acum un an,provocata de agenti sub acoperire,avuta la masa unui restaurant unde eram la o petrecere. Recunoasterea vinovatiei,este de fapt acceptarea faptului ca acea discutie a avut loc. Mita evocata reprezinta o suma calculata de catre DNA care s-ar fi obtinut,daca s-ar fi consumat faptic,cea ce nu s-a intimplat si nici nu s-au efectuat actiuni pentru a fi puse in practica discutiile. Totul a ramas la nivel de discutie de care eu uitasem,iar altii nu. Trageti concluzii. Va multumesc

    Răspunde

Scrie un comentariu