Amprenta Hans Lindner, extinsă şi în judeţ


După ce ani la rând, începând cu 1993 – a realizat şi a sprijinit realizarea unor obiective cu caracter social din Satu Mare, omul de afaceri german Hans Lindner a participat vineri, 30 martie, la inaugurarea unui obiectiv realizat cu fonduri alocate de fundaţia care-i poartă numele în cadrul programelor derulate pentru tineri în scopul sproririi şanselor pentru viitor ale acestora. Este vorba despre un service pentru camioane amenajat la intrarea în municipiul Carei, după ce Schlachter Levente – tânărul proprietar al acestuia – a participat la programul de antreprenoriat “Hospitanten” şi a preluat tot ce-i mai bun din cele constatate în Germania, în acelaşi domeniu. Ca de obicei, Hans Lindner a venit la Satu Mare însoţit de familie, de data aceasta de două dintre cele trei fiice, împreună soţii acestora şi un nepoţel. Cu prilejul întâlnirii cu primarul Iuliu Ilyes, viceprimarul Kereskenyi Gabor şi Csehi Arpad – preşedintele Consiliului Judeţean, preşedintele fundaţiei “Hans Lindner” din Satu Mare, Koczinger Tiberiu, a precizat că omul de afaceri german doreşte ca de acum înainte colaborarea şi sprijinul să fie extinse şi la nivelul judeţului. Obiectivele şi planurile concrete pentru perspectiva apropiată şi îndepărtată urmând a fi prezentate în cursul zilei de sâmbătă.
Cu sprijinul lui Hans Lindner, în municipiul Satu Mare au fost realizate – începând cu anul 1993 – o serie de obiective sociale, respectiv Adăpostul de Noapte, microcartierele de locuinţe sociale de pe străzile Vulturului şi Toamnei, fiind reabilitate, de asemenea, blocurile sociale nr.79 şi 25. Omul de afaceri german este implicat, de asemenea, şi în proiectul “Raza Speranţei”, derulat prin intermediul Fundaţiei “Hans Lindner” şi are ca scop ajutorarea copiilor cu afecţiuni maligne. Totodată, Fundaţia “Hans Lindner”, a pus la dispoziţia Asociaţiilor Langdon Down “Transilvania” şi “Sfântul Benedict” – prima pentru copiii şi tinerii cu sindrom Down, a doua pentru copiii autişti – imobilele în care acestea îşi au sediile şi îşi desfăşoară activitatea, iar celor 80 de copii de vârstă şcolară care provin din familii marginalizate, înregistraţi la Asociaţia “Sfânta Rita”, le oferă zilnic câte o masă caldă şi program after school.

Vizita de vineri la Satu Mare a înregistrat o premieră pentru Hans Lindner. Omul de afaceri german a avut ocazia să taie panglica de inaugurare a unui service pentru camioane amenajat la intrarea în municipiul Carei de către tânărul antreprenor Schlachter Levente, şcolit pentru afaceri în cadrul programului “Hospitanten”.

Hans Lindner a revenit vineri la Satu Mare după o perioadă de trei ani, iar impresia generală a fost aceeaşi ca în urmă cu 15 ani când a început să-i sprijine pe sătmăreni: un om cu foarte mult bun simţ şi extrem de modest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.