Oamenii de cultură sătmăreni, au marcat Ziua Internațională a Poeziei

Biblioteca Județeană Satu Mare a găzduit astăzi, 21 martie, un eveniment cultural de excepție, dedicat Zilei Internaționale a Poeziei dar și împlinirii a 70 de ani de la nașterea poetei Ana Blandiana. Acțiune a avut loc de la ora 14.00.

La evenimentul intitulat ”Constelația Lirei” au participat poeți și oameni de cultură din Satu Mare. Despre semnificația acestei zile au vorbit directorul Bibliotecii Județene, Mircea Ardelean, directorul Direcției pentru Cultură, George Vulturescu, fostul director al instituției gazdă, Voicu D. Rusu și poetul Ion Bala. ”Declararea zilei de 21 martie, de către UNESCO drept Ziua Internațională a Poeziei, are ca principal obiectiv promovarea cititului, a scrisului și a publicării creațiilor lirice. Este o misiune grea, dar nobilă, care rezonează cu misiunea bibliotecilor publice de pretutindeni”, a declarat Mircea Ardelean.

Luările de cuvânt și recitările au fost întrerupte de momente muzicale oferite de grupul folk ”Punctul următor”, coordonat de profesorul Alexandru Ivanovici.

Un Comentariu la "Oamenii de cultură sătmăreni, au marcat Ziua Internațională a Poeziei"

  1. Cetateanul turmentat   22 martie 2012 at 9:36 pm

    Tot mai dragi imi sunt Eminescu, Cosbuc si Goga. Nu de alta, da nu inteleg nimic din poezia asta moderna sau, poate ca eu sunt mai limitat la minte

    Răspunde

Scrie un comentariu