Autostrada Oaşului va fi gata la toamnă


Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, s-a întâlnit miercuri, 21 martie, cu primarii şi consilierii locali din zona Oaşului, principala temă abordată fiind stadiul investiţiei privind reabilitarea DJ109L Negreşti-Oaş – Turţ, în lungime de 28 km, cunoscută şi sub denumirea de “autostrada Oaşului”. La întâlnire au participat primarii din Negreşti-Oaş, Călineşti, Batarci şi Gherţa Mică, precum şi senatorul Valer Marian, deputatul Gheorghe Ciocan, vicepreşedintele Cosiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, şi consilierul judeţean Vasile Bercea.
Preşedintele Csehi Árpád a declarat că după rezilierea contractului cu firma care e executat până acum lucrările de reabilitare, vor fi reluate procedurile de licitare a lucrărilor. Senatorul Valer Marian a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean pentru disponibilitatea de-a se întâlni cu edilii comunelor din Ţara Oaşului, afirmând că se doreşte a se ieşi din această situaţie de impas.

Până la rezilierea contractului cu fostul executant, au fost realizate aproximativ 30% din volumul lucrărilor. Preşedintele Csehi a afirmat că dacă lucrurile decurg bine şi nu vor exista contestaţii la licitaţie, acestea vor fi reluate cel mai târziu la începutul lunii iulie şi, în cel mult patru luni vor fi terminate. Mai mult, vicepreşedintele Mircea Govor a afirmat că în data de 15 octombrie va putea fi tăiată panglica inaugurală.

În cadrul întâlnirii de miercuri s-a mai precizat că, Consiliul Judeţean Satu Mare va efectua în perioada următoare lucrări de plombare şi tăieri de acostamente pe toate drumurile judeţene, care vor fi finalizate până la sărbătorilor de Paști. Csehi Arpad a afirmat că faţă de anul trecut, când Consiliul Judeţean dispunea de 12 milioane de lei, în 2012 suma alocată acestui tip de lucrări este de 7,7 milioane de lei. “Sperăm că vom primi o rectificare bugetară din care cea mai mare parte va fi direcţionată spre întreţinerea drumurilor judeţene. A fost încheiat acordul cadru pentru reabilitarea drumurilor judeţene din zona Oaşului şi în cel mai scurt timp, profitând şi de timpul favorabil, vor începe aceste lucrări, astfel ca până de Paşti să fie terminate. Vicepreşedintele Mircea Govor se va ocupa personal de aceste lucrări” – a declarat Csehi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.