Tinerii social-democrați, nu doresc separatism etnic la UMF Târgu Mureș

USL nu este de acord cu înființarea unei facultăți cu predare în limba maghiară în cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș au anunțat astăzi, 15 martie, tinerii sociali-democrați sătmăreni în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Satu Mare.

În luarea de cuvânt, președintele Organizației Județene de Tineret a PSD Satu Mare, avocatul Ciprian Ardelean a declarat că UMF Târgu Mureș poate avea probleme serioase cu acreditarea programelor de studiu, ca urmare a acestei măsuri negândite. Potrivit acestuia criteriile privind procesul de evaluare a universităților nu sunt decise de Guvern, ci sunt impuse de Uniunea Europeană, prin Directiva 36, conform noii Legi a Educației. Însă, în cazul înființării unei noi secții evaluarea va trebui refăcută iar criteriile ar putea să nu mai fie îndeplinite. ”Românii trebuie să știe că nu doar UDMR vrea separatism etnic la UMF din Târgu Mureș, ci și PD-L. Rolul premierului Ungureanu, în tot acest context, este cel de executant al ordinelor primite de la PD-L și UDMR. Nu are nici un cuvânt de spus. În afară de o mână de oameni din UDMR și PD-L, nimeni nu dorește secție maghiară la UMF”, a declarat Ardelean. Potrivit interlocutorului, USL va ataca în contencios Hotărârea de Guvern de îndată ce aceasta va fi emisă în mod oficial, dacă situația nu se va rezolva în cele zece zile de dezbatere publică.

La finalul conferinței de presă Ardelea s-a referit și la promisiunea lansată de către cei din arcul guvernamental cu privire la revenirea salariilor la cuantumul din 2010 care, potrivit acestuia este posibilă ”doar în condițiile eradicării evaziunii și corupției patronate de PD-L și Traian Băsescu. Primul pas pe care actualul Guvern trebuie să îl facă este să oprească mașina de furat a PD-L, să pună stavilă mafiei portocalii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.