Mircea Marian şi vicele Adrian Albu s-au luat la harţă


Cu o ordine de zi absolut previzibilă, alcătuită din aspecte deja ultrauzate, precum ştrandul şi gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pentru pensionari, şedinţa comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, organizată vineri, 9 martie, a avut parte şi de o ceartă pe cinste.

Cei care s-au certat au fost Mircea Marian – preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare şi viceprimarul Adrian Albu. Motivul disputei a fost generat de impresia pe care o are primul menţionat că este atoatecunoscător şi mai ales specialist în problema ştrandului. Deşi la momentul oportun presa sătmăreană a relatat despre ultima şansă acordată SC Beny Alex SRL Negreşti Oaş în vederea deschiderii ştrandului în luna iulie a.c. şi cu toate că viceprimarul Adrian Albu a explicat şi în şedinţa de vineri acelaşi lucru, după un obicei care a creat deja suprasaturaţie, Mircea Marian a dat cu pumnul în masă, susţinând că doar el are dreptate. Ba mai mult, pentru a fi cât mai dramatic, preşedintele AJP a afirmat că dacă nu va avea dreptate, iar ştrandul va fi dat în folosinţă în luna iulie, este dispus să demisioneze. După ce spiritele încinse între cei doi s-au mai răcorit, Mircea Marian a continuat să abereze, de data aceasta la adresa prefectului Radu Giurcă, solicitându-i acestuia să-l aducă de urechi pe primarul Iuliu Ilyes la şedinţele viitoare pentru a da socoteală în faţa pensionarilor. Nici unii dintre pensionarii participanţi la şedinţă n-au fost mai breji, solicitând ca, în şedinţa comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice ce va fi organizată înainte de deschiderea ştrandului, pensionarii să fie cei care să stabilească preţul biletelor de acces în zona de agrement, deşi ac est lucru nu este posibil nici măcar în glumă.

Puşi pe harţă, participanţii la şedinţa de vineri s-au luat şi de Daniel Pop, coordonatorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, căruia i-au impus să dea drumul la apă termală în bazinul din incinta Taberelor Şcolare, deşi acesta le-a explicat că Taberele dispun doar de apă rece, şi că demersul ar fi posibil doar contracost şi cu acordul SC Beny Ales SRL. Noroc că prefectul Radu Giurcă, generos şi împăciutor cum îl ştim, le-a promis pensionarilor că le rezolvă apa termală la începutul săptămânii viitoare. Ne întrebăm doar cine va plăti pentru ea…

3 Comentarii la "Mircea Marian şi vicele Adrian Albu s-au luat la harţă"

 1. Mares Stefan   9 martie 2012 at 6:58 pm

  Pe vremuri de criză fericit este cine are de lucru! Fie el antreprenor, intreprinzător ori angajat, salariat! Şi dacă nu sunt multe oferte de lucru atunci concentrarea pe cele existente cu atât mai mult este indicat! Acestea fiind spuse ne poate lămuri cineva ce lucrări urgente are SC BENY ALEX SRL pentru că … din ultimile informaţii rezultă că nici la Hotel DACIA , nici la ştrand nu-i mai în stare să -şi onoreze obligaţiile asumate, inclusiv privind termenul de execuţie! Că o fi şi proprietar, sau mai degrabă doar acţionar majoritar, semnificativ, la SC DACIA SA , este, dar parcă a cerut şi obţinut inclusiv fonduri nerambursabile etc.etc.etc. Sau te pomeneşti că cei de la Primărie sunt puşi doar să justifice populaţiei că nici bogaţii nu mai vor să muncească! Deşi au ce ! Ar avea şi cu cine! Dac-ar şti întradevăr să şi facă treabă! Cinstită! Sau greşesc eu ? În acest ultim caz ,dacă da,scuzele mele, dar dovada aşteptată este să ne convingem că se ţin de cuvânt Şi respectă termenele asumate ! Liber consimţite . Nesilite de nimeni!

  Răspunde
 2. dudu   9 martie 2012 at 7:01 pm

  Mircea Marian….acest Mihai Gadea a Satmarului…mereu pus pe hartza….curios ca cu psd-istii nu se cearta

  Răspunde
 3. mircea   10 martie 2012 at 6:15 am

  Eu cred ca breaz(a) a fost doar reprezentatul(ta) "satmareanul" la susnumita sedinta! Ce noroc! 🙂

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.