Biuță a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Ionel Rostaș (Biuța) a fost încarcerat vineri, 24 februarie, în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare după ce Judecătoria a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru ucidere din culpă. Biuța are de ispășit o pedeapsă de 3 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Roxana Cristea ”Rostaș a fost condamnat joi (23 februarie), la o pedeapsă de 3 ani cu închisoarea, iar vineri acesta a fost încarcerat în Arestul IPJ Satu Mare”.

Tragedia a avut loc în vara anului 2009, la intersecția străzilor Careiului cu Mușețelului. Chiar dacă băuse în prealabil acesta a ales să conducă BMW-ul cu care se întorcea de la o petrecere împreună cu alți patru tineri. La vremea respectivă anchetatorii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,4 la mie.

Potrivit rezultatelor anchetei efectuată la vremea respectivă de către polițiști reiese că un WV Golf a ieșit de pe strada Mușețelului, s-a încadrat pe prima bandă de mers, iar în momentul când a ajuns pe a doua a văzut BMW-ul care gonea din sens opus, nemaiputând evita tamponarea. În urma impactului bolidul condus de Rostaș a fost proiectat într-un stâlp. Unul dintre pasagerii din mașina condusă de Rostaș, Viorel Șerban, un tânăr de 19 ani, a murit la câteva ore după accident, la Spitalul din Baia Mare.

Văzând cele întâmplate și știind că se află sub influența băuturilor alcoolice Biuța i-a cerut Mariei Scurtu să le spună polițiștilor că ea a fost cea care a condus mașina. Ulterior însă, anchetatorii au stabilit că mașina a fost condusă de Ionel Rostaș, iar tânăra de 22 de ani a fost trimisă în judecată pentru favorizarea infractorului.

În cele din urmă Rostaș a fost condamnat joi, la trei ani de închisoare cu executare din care se scade perioada cât a stat în arest preventiv, și anume din 3 septembrie 2009 până la 9 martie 2010. De rigorile legii nu a scăpat nici Maria Scurtu, care a fost condamnată la două luni cu suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.