Împreună pentru Ştefănuţ! (fotogalerie)

 


 

foto: Dan Bâle


35 de desene şi picturi, creaţiile unor copii şi elevi de la mai multe grădiniţe şi şcoli din Galaţi, Constanţa şi Tecuci respectiv 30 de calendare şi 20 de poze artistice au fost vândute, astăzi, 25 februarie, în cadrul unui spectacol umanitar găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare. Alte patru picturi, realizate de Vasile Marina, au fost scoase la licitaţie cu acelaşi scop. Fondurile colectate sunt destinate ajutorării lui Ştefănuţ, un copil din Braşov, care suferă de un sindromul plurimalformativ. Cuantumul sumei colectate va fi anunţat în cursul zilei de luni, 27 februarie.

Cu mult înainte de ora la care organizatorii s-au gândit să de-a startul spectacolului, copiii alături de educatoarele, învăţătoarele şi părinţii lor s-au adunat la uşa Casei de Cultură a Sindicatelor aşteptând cu nerăbdare să-l întâlnească pe Ştefănuţ, copilaşul de doar şase anişori despre suferinţa căruia au auzit atât de multe în ultima vreme.

Din poveştile ascultate de atâtea şi atâtea ori, în mintea lor de copil a rămas întipărit un singur gând şi anume, dorinţa de a-l ajuta pe Ştefănuţ pentru a se face bine. Deşi poate nu conştientizau pe deplin cum ar putea să-l sprijine, cu timpul în inimioarele lor începea să se nască dorinţa de a lupta împreună cu Ştefănuţ pentru a-l ajuta să învingă boala care-l face să sufere atât de mult. Şi cum orice sămânţă sădită cu dragoste în inima omului face să răsară nevoia de a ajuta, sute de copii şi adulţi au venit astăzi, să fie alături de inima şi sufleţelul micuţului din Braşov care suferă de o boală cruntă al cărei tratament costă multe mii de euro.

Invitată pe scenă alături de Ştefănuţ, mama copilului a spus că micuţul ei trebuie să urmeze în prima etapă un tratament în Ucraina care costă nu mai puţin de 3.500 de euro apoi alte şi alte terapii necesitând în total aproape 10.000 de euro.Cu toate că au pus mână de la mână părinţii, împreună cu rudele şi prietenii nu au reuşit să acopere toate cheltuielile necesare şedinţelor de tratament pe care Ştefănuţ ar trebui să le urmeze cât de curând.

Pentru a-l ajuta pe micuţul din Braşov, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat grupe de copii de la opt grădiniţe şi două şcoli din Satu Mare care au încântat auditoriul cu cântece pentru copii. În cadrul spectacolului au mai evoluatAldo Blaga, Anamaria Pteancu, Ştefania şi Hermina Hotca şi Ansamblul „Cununiţa Năzdrăvană”.

La doar câteva minute după începerea spectacolului copiii s-au apropiat de desenele şi picturile expuse la baza scenei, dornici să-l ajute prin donaţiile lor pe Ştefănuţ. Banii au fost depuşi într-o urnă special pregătită în acest sens. Mai mult decât atât, pe picturile şi fotografiile alesecopiii puteau să ceară autografe, oferite de altfel, cu multă dragoste de Cabral.

Amfitrionii spectacoluluiorganizat de Zibo.ro cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare au fost Raluca Jofi, Mihaela Avaşi şi vedeta Acasă TV, Cabral.

Cei care doresc să-l ajute pe Ştefănuţ o pot face printr-una din următoarele modalităţi:
Viraţi în contul Asociaţiei „Zâmbet şi suflet” a lui Cabral orice sumă de bani cu care puteţi şi vreţi să contribuiţi la însănătoşirea copilului. Fiecare leu este important.
Lei: RO11 BRMA 0999100048624350
USD: RO11 BRMA 0999100048624447
EURO: RO11 BRMA 099900048624641
Banca Românească, Bucureşti
Completaţi „Formularul 230”, cu datele dumneavoastră, puneţi data, semnaţi şi depuneţi-l la circumscripţia fiscală din oraşul dumneavoastră. Formularul poate fi descărcat de pe www.zibo.ro.
Trimiteţi SMS la nr. 1393 (1,9 euro + TVA).

7 Comentarii la "Împreună pentru Ştefănuţ! (fotogalerie)"

 1. playnoevil   26 februarie 2012 at 2:13 am

  deci nu am inteles de ce Stefanut e mai presus decat oricare alt copil cu probleme din lumea asta?nu am inteles de ce are nevoie de publicitate!pe langa el mai exista inca cel putin 1500 copii in satu mare cu probleme si nimeni nu ii curios de ei,nici macar medicii!el are nevoie de 3500 eu,si o sa ii primeasca.restul?sa moara dracului ca asa e in romania?tre sa iti faci reclama ca vai mama ce talentat sau ce bolnav esti?

  Răspunde
 2. carina   26 februarie 2012 at 3:46 pm

  in satu mare nu exista copii amariti care au nevoie de ajutor??? sau a fost organizat spectacol si in brasov, de unde este copilasul?

  Răspunde
 3. satmarean   26 februarie 2012 at 6:00 pm

  Si eu cred ca sunt destui satmareni pe care sa ii ajutam. Daca se dorea sa fie ajutat mai bine Stefanut (de altfel ii doresc tot binele din lume) cred ca era mai bun un spectacol in Brasov care are de 6,8 ori mai multi locuitori decat Satu Mare. Iar suma necesara (aproape 10.000 euro) nu cred ca e asa de mare sa nu fie starnsa de rude si prieteni. Sunt absolut convins ca dl. Racautanu Aurel patronul/responsabilul/factotum al Zibo.ro nu a fost influentat in decizia de a nu ajuta un satmarean de faptul ca e dintr-unul din judetele Moldovei si nu ardelean…. bineinteles ca Brasovul (cunoscut si ca Iasov) e poarta de intrare a moldovenilor in Ardeal. Parerea mea….

  Răspunde
 4. Ziborianul   27 februarie 2012 at 3:11 pm

  In primul rand le multumesc copiilor si parintilor care au fost alaturi de Stefanut la spectacolul de sambata.

  Cat despre copil, acesta a fost ales de catre Cabral si tot la dorinta lui am organizat spectacolul la Sau Mare.

  Cu siguranta nu putem sa-i ajutam pe toti copiii bolnavi, insa asa cum acum 3 ani l-am ajutat pe Sorinel, care acum vorbeste, astazi il ajutam pe Stefanut. Iar la anul vom incerca sa ajutam alt copil.

  In rest, Doamne-ajuta…

  Fiecare cat si cum poate….

  Răspunde
 5. satmarean   27 februarie 2012 at 9:47 pm

  Sincer? Eu nu voi dona decat pentru un copil din judet. Sau pentru oameni afectati de calamitati. In rest cred ca pot fi ajutati de conjudetenii lor. Si, asa cum spui tu: fiecare cat si cum poate…sau cat il duce capul…sau sufletul lui de satmarean

  Răspunde
 6. Pingback: Voi de ce faceti fapte bune? « ziborianul

 7. Brasoveanul   28 februarie 2012 at 4:01 pm

  Imi dau si eu cu parerea, fiind in cunostinta de cauza:

  Cum de s-a ajuns la un concert in Satu mAre ptr. un copil din BV?

  pai simplu…Cabral colabora mai demult cu Zibo, si Cabral a "ales" cazul lui Stefanut…dupa mai multe criterii….adica implicarea parintilor, mediatizarea cazului, posibilitatea mare de reusita (nu trebuiesc bani foarte multi, si cazul e vindecabil)..etc.

  si ptr. ca Zibo e din Satu Mare, concertul s-a tinut in Satu Mare.

  Pentru Stefanut s-au facut campanii locale sau nationale incepand din 2008

  in 2008 s-a facut un concert la sala Reduta din Brasov…rezultatul a fost similar celui de la Satu Mare.

  in 2009:
  http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpre
  in 2010:
  http://www.gandul.info/reportaj/tehnica-de-antren
  in 2011:
  http://helpstefanut.wordpress.com/2012/02/10/codr

  daca ati avea rabdare sa cititi tot blogul (in ordine cronologica): http://helpstefanut.wordpress.com/
  poate ati intelege de ce Cabral ne-a ales pe noi.

  eu doresc sanatate tuturor copiilor din Romania, si imi doresc sa particip la un spectacol de caritate pentru un copil maramuresean, spectacol care s-ar organiza la Brasov.

  Răspunde

Scrie un comentariu