Mame cu bebeluşi, în Adăpostul de Noapte


Frigul puternic şi zăpada abundentă din ultima perioadă au determinat aglomerarea Adăpostului de Noapte din cadrul Centrului Social de Urgenţă (CSU) Satu Mare mult peste numărul locurilor disponibile.

Dacă la sfârşitul lunii ianuarie în adăpost erau găzduite 72 persoane, în prezent aici se află 76 persoane, după ce zilele trecute 4 asistaţi au fost transferaţi în cămine spital sau alte aşezăminte pentru oamenii străzii. Ca o noutate faţă de situaţia de până acum, în adăpost sunt găzduite de câteva zile şi două femei cu copii cu vârste de cel mult 1 an, din care una este însărcinată. Cele două au fost aduse în adăpost după ce au fost găsite într-o casă fără căldură situată la periferia oraşului.

Daniel Săvean, coordonatorul CSU Satu Mare, spune că, pentru a face faţă numărului mare de asistaţi, în condiţiile în care adăpostul dispune de 60 de locuri (24 pentru femei, restul pentru bărbaţi), peste noapte, pe jos sunt aşternute saltele în hol şi în cele două dormitoare. Totodată, până când vremea se va îndrepta, a fost luată decizia privind găzduirea asistaţilor în adăpost şi pe timpul zilei, cu o pauză de o oră între 17:00 – 18:00, în scopul igienizării incintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.