Greviştii de la Electrolux, ţinuţi din nou în frig


Angajaţii de la Electrolux Satu Mare, aflaţi în grevă generală din data de 24 ianuarie, au fost ţinuţi din nou în frig în dimineaţa zilei de vineri, 10 februarie. Din data de 8 februarie, când conducerea a anunţat că închide fabrica timp de trei zile, este a doua oară când angajaţilor nu li se permite accesul în incintă. Prima dată, greviştii nu au fost lăsaţi să-şi continue protestul în fabrică în data de 8 februarie. A doua zi, în 9 februarie, oamenilor li s-a permis să rămână în fabrică timp de două ore, iar în dimineaţa zilei de vineri, 10 februarie, aceştia au fost ţinuţi din nou în frig, în faţa intreprinderii, fără ca măcar să fie anunţaţi cu o zi înainte, aşa cum a promis conducerea Electrolux. La fel ca în dimineaţa zilei de 8 februarie, ţinuţi în frig în faţa fabricii, angajaţii au completat listele de prezenţă, iar în sprijinul acestora a venit din nou omul de afaceri Vasile Lup, care le-a oferit ceai şi cafele fierbinţi.

Secretarul general al Sindicatului Liber „Samus”, Vasile Dârle, ne-a declarat că, deşi angajaţii aflaţi în grevă generală au renunţat la unele dintre revedicări, cum ar fi primele de vacanţă şi de sărbători, patronatul respinge celelalte revendicări. Este vorba despre acordarea unor majorări salariale de 90, respectiv 80 lei, începând cu 1 ianuarie, respectiv 1 septembrie, plata celor 15 minute de pauză de masă, precum şi acordarea de salarii compensatorii pentru cazurile de disponibilizări individuale sau colective. Vasile Dârle afirmă că, în caz de disponibilizare, angajaţii solicită, conform contractului colectiv de muncă valabil anul trecut, acordarea a două salarii de bază, respectiv a câte unui salariu de bază pentru fiecare an lucrat la Electrolux. Patronatul nu a fost de acord cu această solicitare, ultima ofertă vizând acordarea a doar şase salarii tarifare, în caz de disponibilizare.

Un Comentariu la "Greviştii de la Electrolux, ţinuţi din nou în frig"

 1. copilul   10 februarie 2012 at 5:04 pm

  Cainele cel mare "numit blomer"a dat afara din fabrica numerosi muncitori, printre care oameni cu abateri, cum ar fi :- hoti

  -absenteisti

  – si oameni care cu parer de rau nu au avut nici o abatere.

  Candva nu asa de demult spuneu ca a ramas doar partea buna a oamenilor fara abateri, si sa nu uitam "LINGAII ".

  I-Aa dat afara pe cei care si-au facut un ban in plus din furturi pe care i-a si rasplatit cu bani frumosi la plecare. Noi ,cei care am ramas in aceasta casa de toleranta nu numai ca lucram ca sclavii ,dar, in cazul in care vor sa scape de noi ne lasa cu buza umflata si buzunarul gol.

  Deci, daca furi esti hot cu bani, daca nu furi esti prost sarac.

  Stimati colegi ai Electroluxului nu va lasati, ne e greu tuturor, sa le facem greu si lor.

  Răspunde

Scrie un comentariu