Criză de personal la Buletine


Bilanţul activităţii pe anul 2011 al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor (DEP) Satu Mare a fost prezentat miercuri, 8 februarie în sala de şedinţe a Consiliului Local. Pe lângă directorul Ionel Torja şi Crina Musteam şefa – Biroului de Evidenţă a Persoanelor -au fost prezenţi primarul Iuliu Ilyes şi cei doi viceprimari – Kereskenyi Gabor şi Adrian Albu, precum şi directorii instituţiilor subordonate Primăriei.

Din datele prezentate de directorul Ionel Torja a reieşit că, pe linie de Stare Civilă, în 2011 au fost eliberate în total 7.766 acte de stare civilă, din care 4.539 certificate de naştere, 1.229 certificate de căsătorie, iar 1.198 certificate de deces. Pe linie de Evidenţă a Populaţiei, anul trecut au fost eliberate 16.758 cărţi de identitate, 1.157 cărţi de identitate provizorii, 722 vize de reşedinţă, respectiv 14.770 cărţi de alegător.
Pe de altă parte, în cadrul şedinţei de bilanţ directorul Ionel Torja s-a referit şi la lipsa de personal cu care se confruntă DEP Satu Mare. Acesta a menţionat faptul că, din cauza salariilor mici şi a volumului mare de muncă, începând cu anul 2010 angajaţii au plecat rând pe rând. Situaţia cea mai delicată se regăseşte la Biroul de Evidenţă a Persoanelor, unde, din cei 13 angajaţi în 2010, în prezent mai lucrează doar cinci, din care unul este şeful biroului, doi sunt la ghişeu, iar doi la procesarea actelor. La Serviciul de Stare Civilă, situaţia este ceva mai bună, deoarece din cei 13 angajaţi au plecat doar trei.

Deşi perspectiva organizării unui concurs pentru ocuparea a trei posturi, prevăzut pentru intervalul 21-23 februarie, pare a fi colacul de salvare pentru DEP, lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Ionel Torja afirmă că, din cele trei posturi scoase la concurs, doar unul este pentru oricine îndeplineşte condiţiile necesare, celelalte două fiind disponibile exclusiv pentru funcţionarii publici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.