Măsuri de reducere a şomajului, în viziunea TSD Satu Mare

Problema şomajului a fost tema atacată în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 2 februarie, de către tinerii social-democraţi sătmăreni. Întâlnirea cu ziariştii a avut loc la sediul PSD Satu Mare de pe strada Ştefan cel Mare.

Potrivit statisticilor prezentate de lliderul TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean „rata şomajului în România este de 22% ceea înseamnă că unul din cinci tineri nu are un loc de muncă. 80.000 dintre absolvenţii de liceu din România şi facultate din România nu îşi pot găsi o slujbă. Dintre aceştia 30.000 nu au diplomă de bacalaureat iar 12.000 au diplomă de facultate. Noi cheltuim bani cu aceşti tineri după care aceştia pleacă să muncească în străinătate” a precizat liderul TSD Satu Mare. Potrivit acestuia preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc nu se interesează de problema acestora.

Cu toate acestea, potrivit liderului TSD soluţiile propuse de Uniunea Social-Lberală (USL) au fost respinse. Cu ce propuneri a venit USL? Reducerea CAS la 5%, scutirea de taxe a contractelor de jumătate de normă a tinerilor sub 25 de ani şi persoanelor de peste 50 de ani şi deblocarea posturilor din administraţie şi sănătate. La finalul conferinţei de presă Ardelean a precizat că singura soluţie pentru a ajunge la o normalitate este demiterea acestui Guvern şi formarea unuia alcătuit din tehnocraţi.

Un Comentariu la "Măsuri de reducere a şomajului, în viziunea TSD Satu Mare"

  1. anca   3 februarie 2012 at 12:55 pm

    Apreciez cele spuse de Tsd .E ingrijorator sa sti ca tanarul roman a terminat o facultate si apoi a parasit tara, ca sa munceasca in occident! Si bineinteles a facut facultatea degeaba, ca de diploma de faculta nu se foloseste! E de altfel ingrijorator ca populatia tanara paraseste Romania din cauza unora ca si ministrii aflati acum la guvernare! De la revolutie incoace Guvernul Boc a fost singurul care a adus deficiente majore acestei tari…Sper ca romanii sa se destepte in ceasul al XII-lea si sa realizeze ca Romania are nevoie de oameni corecti si fara pitici pe creier!

    Răspunde

Scrie un comentariu