Electrolux avertizează: greviştii vor fi scoşi din fabrică!


Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea SC Electrolux SA Satu Mare semnalează unele incidente care au avut loc pe parcursul grevei angajaţilor. Cu menţiunea că, dacă acestea vor continua, greviştii vor fi scoşi din incinta unităţii.

Redăm în continuare conţinutul comunicatului:
„Ca urmare a incidentelor petrecute în cursul zilei de ieri joi, 26 ianuarie, în unitatea de producţie Electrolux din Satu Mare, când o parte dintre angajaţii aflaţi în grevă generală au avut un comportament agresiv, Electrolux doreşte să sublinieze că nu promovează şi nu poate tolera violenţa şi agresarea fizică faţă de niciunul dintre angajaţii săi, şi nu încurajează actele de violenţă în perimetrul unităţii. În situaţia în care, pe perioada grevei, vor avea loc alte incidente prin care oricare dintre angajaţi va fi pus în pericol de a fi agresat fizic, conducerea companiei va fi nevoită să solicite continuarea grevei în afara incintei Electrolux România S.A.

Electrolux informează, de asemenea, că o parte dintre angajaţi şi-au exprimat intenţia de a-şi continua lucrul în baza programului obişnuit şi continuă să îşi desfaşoare în mod normal activitatea în cadrul fabricii.
Pe întreaga perioadă a grevei generale, au continuat şi continuă să aibă loc întâlniri zilnice între conducerea companiei şi liderii de sindicat, însă aceştia din urmă refuză să discute propunerile înaintate de companie. Liderii sindicali îşi prezintă ca atare cererile, fără a negocia propriu-zis ofertele conducerii şi fără a prezenta o contraofertă la propunerile emise de Electrolux România S.A”.

Menţionăm că liderul sindical Sorin Faur nu a putut fi contactat telefonic pentru a face precizări cu privire la poziţia conducerii fabricii, respectiv despre agresiunile fizice menţionate în comunicat.

3 Comentarii la "Electrolux avertizează: greviştii vor fi scoşi din fabrică!"

 1. MARIUS   28 ianuarie 2012 at 7:53 pm

  DE CE MINTE CONDUCEREA NU SA INTAMPLAT NIMIC NUMAI A FOST HUIDUIT DIR.CU RESURSE UMANE SI SA CERUT DEMISIA NIMENI NU A FOST VIOLENT NUMAI SA SCANDAT.CA SI ZIARISTI AS DORI SAI LUATI UN INTERVIU DE FOSTELE LOCURI DE MUNCA SI DACA E ADEVARAT CA A FOST FUGARIT DE LA BEHTEL CLUJ (cu leviere si rangi???)

  Răspunde
 2. Anonim   29 ianuarie 2012 at 12:33 am

  Si minerii i-au huiduit pe intelectualii. Intr-o companie multinationala nu se huiduie, sa huiduie fiecare in curtea lui, pe camp, in padure!!!

  Istoria a aratat de nenumarate ori ca nu intotdeuna cei multi au dreptate. Si Isus a fost huiduit de iudei, sigur comparatia e exagerata dar e un exemplu bun. Pentru ca opinia publica sa fie informata de catre cineva din interior precizez: – practic reprezentantii sindicatului refuza sa negocieze

  – muncitorii, unii calificati la locul de munca au salarii mai mari decat peste 50 % din inginerii care lucreaza in judet

  Răspunde
 3. Epuranul   29 ianuarie 2012 at 2:22 am

  ( uitati-va doar ce masini sunt in parcare )

  – Grevistii sunt manipulati in primul rand in interes personal, sa stea ei linistiti cea si cei care sunt in spate nicii macar nu au venit la munca ( stie ea si Faur cine )

  – Tin sa o informez pe stimata doamna ca o parte din activitatea ei are iz penal, Garda nu doarme! , sa fie atenta la ce face, profesionistii stiu la ce ma refer

  – Mai multa munca si seriozitate decat barfe si incompetenta asta ar trebui sindicatul sa promoveze

  – Conducerea are partea ei de vina , insuficienta comunicare cu oamenii

  – Toata problema trebuie tratata cu maxima responsabilitate de catre cei implicati, mai putin evident nu de catre tandemul impotent Basescu Boc, ci de noi colegii de la Electrolux.

  – Huiduitii isi vor gasi mai usor de lucru daca Electrolux-ul se inchide la SM, dar nu acelasi lucru se va intimpla cu muncitorii si familiile lor, nu le vor plati ratele si nici nu le vor da de mancare cei care sunt in spatele ‘actiunii’ .

  – Nu tin partea conducerii, dar vreau un dialog real, o negociere , greva este in situatia actuala cea mai neinspirata solutie, nu e momentul pentru asa ceva acum, ar fi pacat ca Electrolux-ul sa se retraga ( e firma lor, nu a noastra , nu a sindicatului ) . Vreau sa muncesc in conditii decente, vreau negociere nu greva !!! Sper ca mesaul a ajuns la cine trebuie si a fost inteles. Colegii nu se huiduie, se saluta . Tot respectul !

  Răspunde

Scrie un comentariu