“ProLearning: Posibilităţi de învăţare pentru toţi”

Este vorba despre un proiect transfrontalier derulat de Asociaţia “Consult scolari” din Satu Mare în parteneriat cu Universitatea Nyiregzhaza din Ungaria. Procesul de testare a materialului pentru interpreţi din limba română în limba maghiară şi din limba engleză în limba maghiară a intrat în cea de-a doua etapă şi se va finaliza pe data de 27 ianuarie 2012, când va avea loc şi conferinţa finală a proiectului, moment din care siteul va fi funcţional.

Despre acest demers care îşi propune să vină în sprijinul celor care doresc să înveţe una dintre limbile: maghiară, română sau engleză, a vorbit responsabilul financiar al proiectului, Haller Csila. “Valoarea proiectului este de 192.000 euro şi a fost implementat în 10 noiembrie 2010 şi se va finaliza în 27 ianuarie 2012. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui sistem de învăţare a limbilor străine dar şi asigurarea condiţiilor tehnice şi informaţionale pentru cei care doresc să devină interpreţi. Unul dintre avantajele proiectului este că se va putea învăţa o limbă străină de acasă”, a declarat interlocutoarea.

Haller Csila mai spune că în acest moment are loc corectarea siteului pentru a elimina toate erorile iar sistemul va deveni operaţional din 27 ianuarie 2012. Potrivit interlocutoarei cei care vor dori să înveţe una dintre limbile engleză, română sau maghiară în prima fază vor trebui să se înregistreze după care vor fi testaţi pentru a se evalua nivelul de cunoştinţe fiecărui cursant. Apoi, se va desemna un tutore iar testările cursantului vor avea loc din trei în trei luni, prin testări scrise şi orale toate însă vor fi susţinute online. La finalul cursului, fiecare va primi o diplomă bilingvă, româno-maghiară, însă acest document încă nu este recunoscut de nici o instituţie, susţine Haller.

În ceea ce priveşte proiectele de viitor se are în vedere dezvoltarea siteului prin oferirea serviciilor de învăţare a limbilor ucraineană şi slovacă dar şi a limbii engleze pentru diplomaţie. Cursanţii vor avea de plătit şi o taxă de studiu însă până în acest moment nu se cunoaşte cuantumul acestei sume. Cei care doresc mai multe informaţii despre acest proiect sunt rugaţi să acceseze pagina de web: www.consultscolari.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.