Consiliul director al AERG Satu Mare, s-a întrunit astăzi în prima şedinţă din acest an


Membri Consiliului director al Asociaţiei Economice Româno-Germane Satu Mare s-au întrunit astăzi, 10 ianuarie, în prima şedinţă din acest an (2012). Întâlnirea a avut loc de la ora 18.00 la Casa Schwab de pe Bulevardul Vasile Lucaciu.

Şedinţa a început cu un scurt moment artistic. După cele câteva minute de relaxare preşedintele asociaţiei, Dan Brumboiu, a prezentat ordinea de zi a şedinţei. La primul punct s-a luat în discuţie planul de activităţi pe anul în curs. În urma propunerilor făcute de către membri consiliului au fost notate nu mai puţin de 21 de puncte care conturează o activitate extrem de bogată pentru anul în curs. În rândurile care urmează amintim doar câteva dintre proiectele asociaţiei pentru anul 2012. Astfel, se are în vedere participarea la cât mai multe evenimente “deoarece în perioadă de criză trebuie să dai dovadă că exişti” a precizat unul dintre membri consiliului. De asemenea, se are în vedere organizarea în acest an a celei de a III-a ediţii a Expo “Fabricat în Satu Mare” dar se doreşte şi reluarea misiunii economice cu Ucraina având în vedere că 11 comune din judeţul Satu Mare doresc să se înfrăţească cu tot atâtea localităţi situate în vecinătatea graniţei, de partea ucraineană. Apoi se doreşte aprofundarea problematicii resurselor de energie regenerabilă având în vedere potenţialele crescute pe care le are judeţul nostru în această privinţă şi nu în ultimul rând interesul unor oameni de afaceri în această privinţă.

Apoi, conducerea asociaţiei doreşte să participe la discuţiile din cadrul proiectului “Strategia Dunării” care ar aduce o serie de beneficii economice judeţului nostru. Pe de altă parte se are în vedere organizarea şi în acest an al Oktoberfest-ului dar şi încheierea de parteneriate cu celelalte asociaţii din regiunea de nord-vest a ţării. Calendarul de activităţi pentru anul în curs mai prevede şi o serie de manifestările sportive dorindu-se organizarea unor campionate de fotbal între firmele active din cadrul asociaţiei dar şi de campionate de şah şi tenis de masă.

În a doua parte a şedinţei discuţiile s-au axat pe marginea bugetului pentru anul 2012. Preşedintele Dan Brumboiu a precizat faptul că soldul asociaţiei la data de 10 ianuarie 2012 este unul pozitiv având în “casă” peste 19.000 lei. În ceea ce priveşte veniturile din sponsorizări şi donaţii, sumele încasate din cele 2% din impozitul pe venit încă nu pot fi estimate la această oră. La capitolul cheltuieli se poate vorbi de cele legate de secretariat, pentru care s-au alocat 4.800 lei pentru acest an. Pentru chiria spaţiului care reprezintă cheltuielile cu sediul şi sala de şedinţe a fost alocată suma de 600 lei. Tot la capitolul “Cheltuieli” trebuie trecute şi sumele prevăzute pentru protocolului cu şedinţele (3.000 lei), apoi 700 lei pentru consumabile şi aportul propriu de 1.280 euro aferentă proiectului UE cu IPOSZ (Organizaţia Micilor Întreprinzători din Ungaria).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.