A început operaţiunea “Foc de artificii”

Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului au declanşat începând cu 1 noiembrie, acţiunea desfăşurată la nivel naţional „Foc de artificii”. Scopul acţiunii constă în verificarea vânzătorilor de obiecte pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă, acţiune ce se va finaliza la data de 9 ianuarie 2012.

La controale participă şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, obiectivul urmărit referindu-se la creşterea siguranţei cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Potrivit legilor în vigoare, vânzarea obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii, fiind permisă doar comercializarea obiectelor pirotehnice precum: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, fumigene, confeti.

Pe raza de competenţă la declanşarea acţiunii erau emise un număr de 12 autorizaţii de deţinere şi comercializare de obiecte pirotehnice pentru 12 societăţi comerciale, din care zece societăţi deţin autorizaţii pentru categoria I (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei etrc.) şi alte două societăţi deţin autorizaţii pentru categoriile I – IV, T1 şi T2 (pentru focuri de artificii). Societăţile autorizate în cursul perioadei de referinţă nu au efectuat activităţi de import cu astfel de obiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.