Where is Budapest?

Joi, 8 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei au fost anunțați de către un polițist din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Carei că în localitatea Căpleni acesta din urmă a reținut o persoană de sex masculin care întreba localnicii, în limba engleză, unde este Budapesta.

Polițiștii de frontieră din cadrul sectoarelor P.F. Carei și Berveni au declanșat o acțiune pentru combaterea migrației ilegale în zona de responsabilitate. Două ore mai târziu, lucrătorii P.F. din Carei au depistat și reținut două persoane care se adăposteau în caroseria unei mașini abandonată pe un teren agricol dintre localitățile Căpleni și Domănești.

Toți cei trei cetățeni au fost duși la sediul S.P.F. Carei pentru cercetări. Din verificările efectuate s-a stabilit că este vorba despre trei cetățeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, care au declarat că intenționau să ajungă în Austria. În cursul zilei de miercuri, 7 decembrie, cei trei s-au întâlnit în Baia Mare, au călătorit cu diferite mijloace de transport până în aproprierea orașului Carei, apoi s-au deplasat pe jos pe tot parcursul nopții de 7 spre 8 decembrie, evitând localitățile. În dimineața zilei de 8 decembrie, când deja se aflau în Căpleni, au observat după numerele de înmatriculare ale mașinilor că sunt tot în România. Au hotărât să aștepte lăsarea întunericului pentru a porni din nou la drum, în speranța că vor reuși să treacă ilegal din România în Ungaria, pentru a ajunge în final în Austria. Însă în cursul zilei de joi, 8 decembrie, au fost reținuți.

Cei trei pakistanezi sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat și au fost predați la Centrul de Cazare și Proceduri O.R.I. Șomcuta Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.