Pianistul nevăzător Erdi Tamas, în concert la Satu Mare


Un concert de excepţie susţinut de pianistul nevăzător Erdi Tamas va avea loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:30, la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului împreună cu instituţia gazdă, iar pianistul maghiar va susţine un recital cu lucrări din creaţia lui Franz Liszt.

Prima parte a serii va fi consacrată creaţiilor compozitorului Robert Schumann, respectiv suitei “Carnavalul” op. 9. Partea a doua va fi dedicată în totalitate lui Liszt, din creaţiile căruia vor putea fi audiate “Nunta”, “Consolare”, “Arteziene la Villa d’Este”, “Valsul lui Mefisto” nr. 1 si Rapsodia Ungara nr. 6.

Erdi Tamas s-a născut la Budapesta în 1979, iar o supradoză de oxigen din incubatorul în care a fost aşezat după venirea pe lume, l-a orbit pe cel care avea să devină un talentat pianist.

A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani păşea pentru prima oară pe o scenă de concert. De atunci, a cântat regulat în săli importante de pe continentele european şi american, între care Carnegie Hall din New York sau Barbican Center din Londra. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii

Scrie un comentariu