Cartierul Carpaţi I


Situat înspre ieşirea din Satu Mare, „Carpaţi I” este unul dintre cartierele care au fost construite imediat după inundaţiile din 1970. Proiectul zonei a fost realizat de un grup de arhitecţi condus de Rupprecht Karoly, în acesta fiind inclusă şi construirea şcolii din cartier. Atât complexul de locuinţe cât şi şcoala prevăzută pe aleea Postăvaru nr.3, au fost construite de Grupul de Şantiere „Carpaţi” Bucureşti, care a dat de altfel şi denumirea cartierului. În luna februarie a anului 1972, instituţia de învăţământ – denumită Şcoala Generală nr. 8 – a fost inaugurată, iar într-un singur an a devenit una dintre cele mai bine dotate şcoli din municipiu.

În anul 1997, cu ocazia aniversării celor 25 de ani de existenţă, şcoala a primit numele marelui poet Octavian Goga, simbolizând, prin prietenia Goga -Ady Endre, buna înţelegere între profesorii şi elevii de etnie româna şi maghiarã. În cartier, în vecinătatea şcolii se află şi Grădiniţa cu program prelungit, nr.11.

De-a lungul timpului, în „Carpaţi I” au fost efectuate lucrări de reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, iar de curând a început amplasarea noilor tipuri de containere pentru deşeurile menajere, care vor fi folosite pentru colectarea selectivă.

În acelaşi cartier, una dintre fostele centrale termice, situată pe strada Clăbucet nr. 9 -11, a fost atribuită pentru folosinţă gratuită pe o durată de zece ani ani, Clubului Sportiv ADEP Satu Mare. Atribuirea, prin HCL Satu Mare, a fost făcută la solicitarea preşedintelui Clubului Sportiv ADEP, Adrian Pricop, care va amenaja în interiorul acestei clădiri o sală de sport.

La fel ca în cazul celorlalte cartiere incluse în rubrica SATU MARE PLUS, sătmărenii domiciliați în cartierul ” Carpaţi I ” pot să-și spună opiniile cu privire la îmbunătățirile pe care le consideră oportune, fiecare propunere şi sugestie urmând a fi adusă la cunoştinţa edililor.

Un Comentariu la "Cartierul Carpaţi I"

  1. Gabriela   19 noiembrie 2011 at 3:33 am

    locuiesc in acest cartier si degeaba ne dau containere pentru colectare selectiva, daca drumul de la clabucet 7 spre tei este de tot rahatul. nu a fost facut de 18 ani, iar asta stiu pentru ca locuiesc aici de 20 de ani. e un amre MINUS acest cartier, stimati redactori. nemai vorbind de cele doua centrale dezafectate care sunt pline de tigani si peste 10 caini vagabonzi periculosi care alearga dupa oameni dis de dimineata si seara nu poti iesi sau intra in cartier fara sa risti o muscatura zdravana. acum a inceput reabilitarea uneia dintre centrale de catre scoala goga, iar cealalta degeaba a fost concesionata pentru 10 ani ADEP-ului, nici pe departe nu au inceput si nici nu vor incepe de curand lucrarile. cam atatd espre acest cartier super-fantastic

    Răspunde

Scrie un comentariu