Recensământ compromis la Satu Mare. Recenzorii chiulesc și renunță pe capete!


Cu toate că, începând de joi, 20 octombrie, recensământul populației ar fi trebuit să fie deja în plină desfășurare, situația la nivelul municipiului Satu Mare este catastrofală! Până în prezent, din cei 537 recenzori desemnați pentru municipiul Satu Mare, în cazul a peste 200 de persoane a fost necesară înlocuirea cu alții, ca urmare a faptului că aceștia au renunțat în ultimul moment. Potrivit celor declarate de Ramona Antonescu, din cadrul Secretariatului Tehnic al Comisiei de Recensământ, procedura de înlocuire nu a fost simplă, deoarece mulți dintre cei ce s-au înscris inițial pe liste nu s-au prezentat nici măcar la instructaje.

Pe de altă parte, până în seara zilei de miercuri, 19 octombrie, cel puțin 60 de recenzori din municipiul Satu Mare nu s-au prezenta să-și ridice mapele cu formularele care trebuie completate în teren, în timp ce alții au anunțat că s-au răzgândit și că nu mai doresc să participe la recensământ. Contactați telefonic, mulți dintre cei care au renunțat în ultimul moment au afirmat inițial că nu au fost anunțați că trebuie să-și ridice mapele, după care au recunoscut că doresc să renunțe, motivând că nu pot fi trași la răspundere deoarece nu au semnat niciun act oficial când au anunțat că vor să fie recenzori.

Ținând cont de faptul că toate documentele necesare au sosit la Satu Mare de la București cu o întârzire de cel puțin o săptămână, iar cu o săptămână înainte de începerea acțiunii erau descoperite peste 140 de locuri de recenzori, la care se adaugă situația din prezent, se poate spune fără exagerare că recensământul populației a început cu stângul. În condițiile în care, haosul de la Satu Mare se regăsește și la nivel național.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.