Târg de toamnă în Centrul Nou


Timp de trei zile – vineri, sâmbătă și duminică, sătmărenii care doresc să cumpere produse tradiționale – legume, fructe, pălincă, vin, cârnați, slănină, șuncă și pâine de casă, dar și alte produse precum preparate din lapte de oaie si capră, sărmăluţe tradiţionale, magiun şi prune deshidratate, suc natural de mere sau miere ecologică, nu trebuie decât să meargă în Centrul Nou, pe platoul din Piața “25 Octombrie”, unde are loc târgul de toamnă al produselor agro-alimentare. Organizatorii târgului sunt Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare.

Deschiderea târgului a avut loc la ora 11:00, fără discursuri inutile pe care oricum nu le-ar fi ascultat nimeni. Oficialitățile, primarul Iuliu Ilyes, subprefectul Pataki Csaba și Adrian Ștef – vicepreședintele Consiliului Județean – deși s-au amestecat în mulțime, n-au scăpat neobservate, ca atare au fost îmbiate să guste din toate bunătățile, în special din pălincă. În rest, cumpărătorii au procedat ca la piață – unii s-au uitat, au tatonat și apoi au cumpărat, alții s-au dus direct la țintă, iar alții și-au făcut curaj cu câte un gât de pălincă.

Deși s-a declarat ușor descurajat de numărul relativ mic al producătorilor care și-au expus vineri marfa la târg, Ioan Pop – președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Satu Mare, a declarat că este convins că sâmbătă și duminică aceștia vor veni în număr cât mai mare.

Și pentru că produsele tradiționale se potrivesc de minune cu muzica populară, duminică, 9 octombrie, în ultima zi a târgului de toamnă, sătmărenii vor avea ocazia să-l asculte pe interpretul Petrică Mureșan care va susține un recital.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.