Memoriul depus de profesorii din negreşteni, încă nu a fost soluţionat

Memoriul depus miercuri, 7 septembrie, de către profesorii de la Grupul Şcolar „Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş, nu şi-a găsit până astăzi, 8 septembrie (ora 16.00), nici o soluţie. „Nu am avut timp să analizez memoriul. Până la această oră nu am nici o soluţie pentru situaţia creată la Negreşti”, a mărturisit inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Mariana Popa.

Reamintim cititorilor că în cursul zilei de miercuri, un grup de profesori de la liceul „Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş au depus un memoriu, manifestându-şi astfel dezacordul cu privire la numirea unui nou director la cârma şcolii, în persoana lui Ovidiu Hotca. Acesta îl înlocuieşte pe Mihai Miclăuş, fostul director al unităţii de învăţământ. Profesorii spun că în cazul în care fostul director nu va fi repus în funcţie, sunt decişi să boicoteze începerea noului an şcolar. Potrivit dascălilor, Ovidiu Hotca ar fi fost numit exclusiv pe criterii politice, fapt însă negat de inspectorul şcolar general, Mariana Popa. Cu toate acestea, conducerea IŞJ Satu Mare nu se grăbeşte cu găsirea unei soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii. Vom reveni cu detalii.

Un Comentariu la "Memoriul depus de profesorii din negreşteni, încă nu a fost soluţionat"

  1. calin   9 septembrie 2011 at 11:17 am

    O rezoluție (favorabilă sau nu) tot ar trebui să i se dea, până la urmă, ar fi o dovadă de corectitudine și transparență. Unde mai pui că ignorarea unui colectiv de profesori al unei școli chiar nu este o măsură dintre cele mai corecte, nici față de cei în cauză, dar nici față de elevi și părinți: anul școlar bate la ușă!

    Deci, ori da, ori ba. Ori suntem rotițe ale sistemului, funcțional sau nu, ori suntem nisip printre mecanismele sale, dând dovadă, de fapt, de cel mai simplu exericițiu democratic cu putință.

    Răspunde

Scrie un comentariu