Captură impresionantă de ţigări la Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni un descoperit 1.077 pachete de țigări de proveniență ucraineană ascunse într-un autoturism .

Luni, 29 august a.c., în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul român Emeric V., în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Opel Zafira înmatriculat în Sălaj. În autoturism se mai afla ca pasager Andrei H. din Satu Mare în vârstă de 32 de ani. Cu ocazia formalităților pentru intrare în țară, la controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit 1.077 pachete de țigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 4.566 lei, ascunse în interiorul mașinii .

În legătura cu cele constate pasagerul autoturismului a declarat că a cumpărat țigările din R. Ungaria de la un cetățean ucrainean, în vederea comercializării acestora în România.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, colectare, producere, transportul, preluare, depozitare, predare, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal,cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Cantitatea de țigări a fost reținută iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.