Amenzi pentru sătmărenii care nu folosesc parcările amenajate


Sătmărenii care nu vor folosi părcările amenajate în cartiere riscă amenzi usturătoare. În cel mai scurt timp, conducerea Primăriei împreună cu reprezentații Comisiei pentru Siguranța Circulației vor stabili reguli pentru cetățenii care, deși au la dispoziție parcări amenajate și iluminate pe timpul nopții, continuă să-și parcheze autoturismele pe stradă, împiedicând astfel desfășurarea circuilației în bune condițiuni.

Cei vizați sunt sătmărenii domiciliați în cartierul Micro 16, unde, în ultimul an, după demolarea garajelor ilegale, au fost amenajate mai multe parcări. Cu toate acestea și în ciuda faptului că străzile sunt foarte înguste, iar pe multe dintre acestea circulația se desfășoară pe un singur sens, cetățenii continuă să parcheze autoturismele pe marginea carosabilului.

Primarul Iuliu Ilyes afirmă că acum cetățenii ar trebui să fie și mai motivați să folosească parcările amenajate, deoarece au fost finalizate și lucrările de extindere a iluminatului public. Este vorba despre în parcarea delimitată de străzile Crizantemei și Rozmarin, respectiv bulevardul Sănătății, parcarea amenajată între străzile Rozmarin și parcul Brândușa, precum și parcarea delimitată de străzile Capricornului și Universului, respectiv bulevardele Sănătății și Muncii. În total, în aceste parcări au fost montați 19 stâlpi metalici de iluminat tip lampadar, echipați cu corpuri de iluminat de 150 W.

După stabilirea unui plan de acțiune, sătmărenii vor fi înștiințați asupra obligativității utilizării parcărilor, iar dacă nu se vor conforma vor fi amendați.

Un Comentariu la "Amenzi pentru sătmărenii care nu folosesc parcările amenajate"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.