“Gulaşul cântător” la un concurs de artă culinară

Regiunea 3 Satu Mare al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia România (IPA) a organizat în perioada 20-22 mai un concurs de artă culinară în incinta Staţiunii balneoclimaterice “Merişorul” din Tăşnad.

La competiţie s-au înscris 10 echipe, invitate speciale fiind trei echipe din cadrul IPA Secţia Maghiară, care au reprezentat Poliţia Budapesta, Forţa de Intervenţie Rapidă din Pesta şi Poliţia Gyula, celelalte echipe fiind din cadrul IPA Secţia Română din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bihor. Echipele au fost jurizate standard, un punctaj de 50% fiind acordat pentru modul de amenajare a standului şi pentru reţeta cu specific tradiţional al mâncării preparate la ceaun, iar 50% din punctaj a fost acordat pentru gustul şi aroma mâncării preparate.

Regiunea 3 IPA Satu Mare a fost reprezentată de echipa care şi-a luat numele de „Gulaşul cântător” şi a obţinut două premii, unul de excelenţă pentru atmosfera creată şi premiul II pentru gulaşul de porc preparat la ceaun. De asemenea, jandarmii sătmăreni au fost invitaţi de către colegii lor maghiari la competiţia culinară ce se va desfăşura la Budapesta în luna august a acestui an.
Locul I a fost câştigat de către IPA Regiunea 1 Satu Mare reprezentată de Poliţia Tăşnad, iar pe locul III s-au situat, la egalitate echipele Poliţiei Budapesta şi a Poliţiei Gyula. Scopul acestei competiţii a fost acela de socializare, promovarea spiritului de fair-play şi întărirea relaţiilor de colegialitate între cei care sunt de partea legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.