Au sosit olimpicii!


Loturile de elevi olimpici la fizică ale României și Ungariei, precum și cinci elevi olimpici din Republica Moldova, au sosit miercuri, 18 mai, la Satu Mare. Este vorba despre 21 de elevi, câte opt din loturile României și Ungariei, respectiv cinci din Republica Moldova, care, joi și vineri vor susține pregătirea-concurs în vederea participării la Olimpiada Internațională de Fizică ce va fi găzduită în intervalul 7- 18 iulie a.c. de capitala Thailandei.

Din loturile României și Ungariei care au sosit la Satu Mare, la Olimpiada Internațională de Fizică vor participa câte cinci elevi, ceilalți trei din fiecare lot fiind cadeții care sunt avuți în vedere pentru olimpiada internațională de anul viitor. În ceea ce privește lotul Republicii Moldova, aceștia participă la preconcursul de la Satu Mare în scop experimental, fiind considerați ca având șanse reale în perspectivă.
Marți după amiaza, la ora 18:30, loturile de olimpici, însoțite de profesorii lor, au fost primite de viceprimarul Adrian Albu în sala de ședințe a Consiliului Local. Au mai fost prezenți pro,univ.dr. Adrian Dafinei, din cadrul Universității București, prof. Delia Davidescu din cadrul Centrului Național de Evaluare, profesorul de fizică Viorel Solschi și profesorul Ioan Pop, directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu”, unde joi și vineri vor avea loc probele teoretică și experimentală ale preconcursului.

Fiecare dintre olimpici, precum și profesorii acestora au primit câte un însemn reprezentativ pentru preconcursul de la Satu Mare – fetele câte o eșarfă, iar băieții câte o cravată – oferit de firma de confecții “Inedit” .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.