Ce au găsit comisarii CJPC în cabinetele de optică medicală?

Soluţii de întreţinere a lentilelor de contact cu termene de valabilitate expirate şi cabinete de optică medicală cu igrasie şi tencuială căzută este ceea ce au găsit inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în urma verificărilor efectuate în ultimele săptămâni.

Potrivit directorului CJPC Satu Mare, Valentin Breban, comisarii au luat la puricat opt cabinete de optică medicală din Satu Mare. „Ce am găsit? Soluţii de întreţinere a lentilelor de contact cu termene de valabilitate expirate scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35 şi 40 de lei. Aceste soluţii sunt destinate întreţinerii dar şi depozitării lentilelor de contact. În cabinetul respectiv am găsit patru asemenea sticluţe. Drept urmare am amendat patronul cu 3.000 de lei”, a precizat comisarul-şef al CJPC Satu Mare.

Neregulile în ceea ce priveşte cabinetele de optică medicală nu se opresc însă aici. Într-unul din unităţile verificate comisarii au fost „întâmpinaţi” de pereţi distruşi, cu tencuiala căzută dar şi de pereţi cu igrasie. „Am cerut igienizarea cât mai urgentă a spaţiului dar şi reparea pereţilor”, spune Breban. În acest caz patronul are de scos din buzunare 1.000 de lei. Alte cabinete prezentau nereguli la afişarea preţurilor pentru serviciile oferite dar şi a produselor medicale scoase la vânzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.