Se deschide ştrandul! Cândva…


Investitorul care a concesionat ştrandul din municipiu promite sătmărenilor un bazin cu apă termală prevăzut lateral cu un râu curgător. Atâta doar că acesta, precum şi alte două bazine, nu vor fi date în folosinţă la 1 mai, aşa cum s-a promis anul trecut în luna octombrie, odată cu aprobarea de către Primăria Satu Mare a actului adiţional la contractul cu SC Beny Alex SRL Negreşti Oaş, privind prelungirea termenului de execuţie a lucrărilor.

Referindu-se la stadiul lucrărilor din ştrand, inginerul Radu Hosu, reprezentantul concesionarului, a declarat marţi, 5 aprilie, că în prezent a fost finalizată forarea a patru puţuri, din care trei pentru apă termală, iar unul pentru apă rece, iar în cel mult două săptămâni vor avea loc probele tehnologice. În cel mult două săptămâni este prevăzută şi finalizarea lucrărilor de placare cu faianţă a celor trei bazine, iar între timp este aşteptat şi filtrul comandat în Germania.

Ulterior, dacă probele tehnologice sunt în regulă şi dacă vor fi primite toate avizele necesare funcţionării bazinelor, acestea vor putea fi date în folosinţă. Însă, în această privinţă, Radu Hosu a fost cât se poate de sceptic şi a afirmat că şansele ca avizele necesare să fie aprobate până la începutul lunii mai, sunt foarte mici. În aceste condiţii, ştrandul se va deschide în vara acestui an, dar nu se ştie când. În schimb, ca recompensă pentru răbdarea manifestată, sătmărenilor le va fi pus la dispoziţie un bazin de-a dreptul spectaculos. Este vorba despre bazinul amenajat în locul celui „cu garduri albastre” din vechiul ştrand, care a fost compartimentat în două părţi, iar în partea laterală va fi prevăzut cu un râu curgător, aşa cum sunt unele dintre bazinele din ştrandurile ungureşti.

3 Comentarii la "Se deschide ştrandul! Cândva…"

 1. Teo   5 aprilie 2011 at 11:57 pm

  Pana una alta, dl kira ar fi bine sa-i evacueze pe tiganii din strand. Duminica ziua in amiaza marela ora 10:50, un tinerel in varsta de vreo 20 de ani, brunet, imbracat cu o bluza albastra, par saten tuns scurt a intrat intr-unul din garajele din cartierul traian vuia de unde a furat vase, oale, pahare si fier vechi.

  Am fost intr–o "razie" prin strand pentru a prinde faptasul .nu l-am gasit pe el in schimb am gasit zeci de boschetari care stau fie in strand ie in casutele de vacanta de pe malul someului.va rog sa imi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a solicita evacuarea acestor persoane din zona mai sus mentionata!

  Răspunde
 2. cucu   6 aprilie 2011 at 11:25 am

  intre timp….ca si in ceilalti ani noi vom merge la unguri cai mai frumos si civilizat

  pacat

  Răspunde
 3. horia   9 aprilie 2011 at 1:46 pm

  dragi satmareni compania lui sandor lucreaza si va lucra la strandul nostru ca sa spele bani murdari nu sa ne faca bazine sa facem noi baie.si va rog sa mai aveti rabdare vrio citva ani pna astea spala toti bani murdari pina atunci la unguri cu noi

  Răspunde

Scrie un comentariu