Elicopterul SMURD a intervenit azi dimineaţă la Satu Mare


Un sătmărean a fost transportat azi dimineaţa cu un elicopter SMURD la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Bucureşti după ce a suferit arsuri grave pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului. Bărbatul, în vârstă de 46 ani, a fost transportat duminică noaptea în jurul orei 23:30 cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce patul în care dormea a fost cuprins de flăcări, cel mai probabil de la o ţigară.

De la UPU, pacientul a fost transferat imediat în secţia ATI, fiind constatate arsuri ale căilor aeriene superioare, gâtului, feţei, toracelui posterior, membrelor superioare bilaterale, respectiv regiunii posterioare a capului. Conform protocolului privind transferul imediat al pacienţilor arşi în centre de arsuri, luni dimineaţa la ora 4:45 pacientul a fost transportat cu ambulanţa la Aeroportul Satu Mare în vederea transferului la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie Bucureşti, cu o aeronavă SMURD.

În mai puţin de o săptămână, acesta este cel de-al doilea caz care necesită aterizarea la Satu Mare a unei aeronave SMURD. Pentru primul caz, al unei fetiţe de aproape 4 ani din Halmeu care a fost internată la Spitalul Judeţean Satu Mare cu arsuri de gradul II pe 30% din suprafaţa corpului, aeronava SMURD a aterizat la Satu Mare în data de 17 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.