Fii voluntar – Plantează un copac

Ţinând cont de faptul că anul 2011 a fost declarat de Adunarea Generală a ONU, „Anul Internaţional al Pădurilor” Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare demarează în perioada 15 martie -15 aprilie 2011, campania “Fii voluntar – Plantează un copac ”. Scopul campaniei este de a sensibiliza fiecare cetăţean de a se implica în activităţi de extindere a spaţiului verde din localitatea sa. „În urma unor discuţii purtate cu reprezentanţii Direcţiei Silvice, toate şcolile care doresc să se implice în activităţi de plantare în curtea şcolii sau chiar în pepinierele forestiere, pot solicita acest lucru Directiei Silvice Satu Mare, în vederea organizării unei acţiuni de plantare. Este important de ştiut că până în 2013 trebuie să atingem planul în ceea ce priveşte suprafaţa de spaţiu verde ce îi revine fiecărui locuitor. Normele europene prevăd 24 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare om. Noi la Satu Mare avem 21 de metri pătraţi pe locuitor”, explică directorul APM Satu Mare, Elisabeta Békéssy.

În cadrul acestei campanii, din dorinţa de a realiza o nouă oază de verdeaţă, angajaţii APM Satu Mare vor planta diverse specii de arbori în curtea Centrului de Îngrijire a Bolnavilor de Alzheimer. Acţiunea se va desfăşura în colaborare cu Fundaţia „Casa Românească”, Direcţia Silvică Satu Mare şi Primăria Viile Satu Mare. O altă iniţiativă în cadrul acestei campanii este ideea de a reamenaja platoul din Centrul Nou prin extinderea spaţiului verde. „În momentul de faţă suntem în faza de discuţii privind realizarea unui plan de amenajare. Cei de la Primărie sunt foarte interesaţi dar birocraţia încetineşte punerea în aplicare a proiectului”, spune şefa APM Satu Mare.

4 Comentarii la "Fii voluntar – Plantează un copac"

 1. sophia   17 martie 2011 at 2:50 am

  Pana una alta poate ca ii iau la rost pe idiotii de la Florisal care ciuntesc copacii din oras in numele unei asa zise toaletari! ASOCIATIA DE PROTECTIE A MEDIULUI, CE FACETI tanti E.B.??????? Aveti vre-un specialist printre voi care sa STIE cum se face toaletarea acestor arbori,sau sunteti acolo pentru ca e bine si caldut?Ce mama dracului ati facut pentru ca aerul din acest oras sa fie respirabil?Nu mai reamenajati atata si chemati-i de voluntari pe imbecilii care taie,nu cereti implicarea celor care va platesc salariile si care sunt total impotriva a ceea ce se intampla!Cucoana sefa,cei 24 mp ii poti avea de la un singur arbore ciuntit de cei pe care prin natura Agentiei pe care o reprezinti ar fi trebuit sa-i amendezi!

  Răspunde
 2. sophia   17 martie 2011 at 10:55 am

  Baieti,va plateste Florisalul sau de ce ati cenzurat comentariul????

  Răspunde
 3. Satmareanul   17 martie 2011 at 12:01 pm

  @sophia

  Ai intrat la moderare si abia dimineata l-am aprobat. Hai sa nu ne pripim cu trasul de concluzii.

  Răspunde
 4. sophia   17 martie 2011 at 6:11 pm

  Sorry!

  Răspunde

Scrie un comentariu