Cursuri gratuite pentru îngrijire bolnavi şi baby-sitter

Cei care doresc să urmeze un curs în domeniul îngrijirii bolnavilor sau vor să devină baby-sitter au şansa de a-şi vedea visul cu ochii. Organizaţia judeţeană de „Cruce Roşie” Satu Mare vine cu un proiect în sprijinul celor care îşi caută un loc de muncă. Prin specificul calificării oferite în principal sunt vizate femeile şomere, atât de la ţară cât şi de la oraş şi care au împlinit vârsta de 16 ani. Proiectul a fost lansat joi după-amiază, de la ora 14.00, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul filialei sătmărene a „Crucii Roşii”.

Scopul principal al proiectului este ocuparea şi menţinerea în câmpul muncii a persoanelor de la oraşe respectiv din satele şi comunele învecinate acestora. Proiectul vizează facilitarea accesului la formarea persoanelor inactive, în căutarea unui loc de muncă sau şomeri din mediul rural şi urban, punând un accent deosebit în special pe femeile şi tinerii din judeţul Satu Mare.

75 de locuri pentru cursanţi

Potrivit directorului Organizaţiei judeţene de „Cruce Roşie” Satu Mare, Rodica Borlan, proiectul se adresează tururor persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, sunt inactive sau fără calificare. “În urma campaniei pe care o vom organiza în cele cinci oraşe din judeţ, vom acorda consiliere pentru 150 de persoane dar dintre aceştia doar 75 vor fi aleşi pentru a urma cursul. Sunt disponibile 75 de locuri, dintre care 50 pentru îngrijire bolnavi şi 25 pentru baby-sitter. Cursurile vor începe în luna iulie a acestui an”, spune Rodica Borlan.
Cursurile sunt gratuite, iar cursanţilor li se va deconta transportul, o gustare şi vor beneficia şi de îndrumare în vederea încadrării în muncă. Persoanele interesate sunt invitate la sediul „Crucii Roşii” Satu Mare, strada Vlad Ţepeş nr. 3 sau să sune la numărul de telefon 0261-770244. Pentru mai multe informaţii puţeţi accesa site-ul organizaţiei judeţene www.crucearosie.ro/despre-noi/filiale/SM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.