Firmele de mobilă, în topul reclamaţiilor la OPC


A crescut peste aşteptări, numărul reclamaţiilor îndreptate către firmele de tâmplărie-mobilă. Inspectorul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, Valentin Breban, spune că, în primele două luni al acestui an, s-au înregistrat nu mai puţin de şase reclamaţii la adresa patronilor din domeniu.

“E vorba de mai multe firme din: Tăşnad, Păuleşti, Carei, iar un client a reclamat zilele trecute, o firmă de tâmplărie mobilă din Micro 17 din Satu Mare. Patronul firmei este din Ungaria”, explică şeful CJPC Satu Mare. cu toate că “victima” a ajuns cu reclamaţia doar acuma, recent la CJPC, problema persistă de mai bine de o lună şi jumătate. Cele şase reclamaţii înregistrate de către inspectorii instituţiei, se referă la mobilă comandată şi nelivrată. Corpuri de mobilă lipsă. Supra- sau, subdimensionarea corpurilor de mobilă şi, uneori, clienţii reclamă şi nefinisarea mobilelor pe care le-au comandat.

Şi fără mobilă dar … şi fără bani

Spre exemplu, sătmăreanul care şi-a făcut de lucru cu patronul din Ungaria, a păţit-o rău de tot! După ce a comandat mobila, a plătit un avans de 5.100 lei. Patronul i-a promis că mobilele comandate vor fi livrate în decurs de două săptămâni. Însă clientul a rămas cu “buzele umflate” după această aventură.

Totuşi, se pare că sătmăreanul nostru nu a auzit de zicala că “cine se arde cu supă, suflă şi-n iaurt”, deoarece a mai comandat şi un set de mobilă de dormitor, tot de la aceaşi firmă. Şi, colac peste pupăză, a mai scos din buzunare alţi 3.400 de lei. Deci, după ce a plătit în total 8.500 de lei, omul a rămasa şi fără bani dar, şi fără mobilă, deoarece firma îi tot livrează produsele comandate, de mai bine de o lună de zile.

“Noi am invitat patronul să rezolvăm pe cale amiabilă această problemă. A zis că vine miercuri, adică astăzi, dar nu a venit. Ba zice că e bolnav, ba că e la spital. În orice caz, evită întâlnirea cu noi”, explică Valentin Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.