Concurenţa – mare „doamnă”!

„Război la sânge” între cele patru magazine second-hand de pe strada Hám János din Satu Mare. Pentru a câştiga şi, de ce nu (?), pentru a răpii şi din clientela concurenţei, patronii recurg la tot soiul de „tertipuri” capitaliste.

Plasate strategic pe drumul ce duce spre Piaţa de Alimente nr.1 (Piaţa Mare, cum o ştim cu toţii), patronii lasă „în neştire” din preţuri, astfel încât, uneori te întrebi dacă omul se mai alege cu vreun câştig după ce, a lăsat ca preţurile să se prăvălească la valori infime.

Sunt zile în care, magazinele sunt neîncăpătoare. Blugi, pulovere şi cămăşi, oferite de „pomană”, la doar 0,50 de lei bucata, fac să atragă clienţii. Dacă unul dintre patroni îşi scoate marfa la 50 de bani bucata de vestimerntaţie, „vecinul” mai lasă şi el din preţ. Bătălia e mare! Uneori, toţi patru sunt la unison, în ceea ce priveşte preţurile. Alteori, apar diferenţa de câte un leu, doi, dar preţurile nu depăşesc niciodată 3 lei pentru o haină. Atenţi la politica de preţuri a vecinului, patronii se pare că o scot destul de bine la liman că, altfel, ce rost ar mai avea să faci comerţ cu haine second-hand?

2 Comentarii la "Concurenţa – mare „doamnă”!"

  1. nelu   26 februarie 2011 at 9:13 pm

    sa stiti ca daca ai noroc prinzi si haine de calitate si intr-o stare buna, ce nu stim insa e daca a murit cineva in ele inainte de a fi puuse la comercializare

    Răspunde
  2. Dorel   27 februarie 2011 at 2:48 pm

    Si daca a murit, cum s-a intamplat. 🙂

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.