Au rămas fără alocaţia monoparentală


Peste 150 de persoane din Satu Mare beneficiare ale alocaţiei monoparentale, şi alte 123 beneficiare ale alocaţiei complementare au rămas anul trecut fără acest sprijin financiar ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare. Din raportul activităţii desfăşurate în 2010 la nivelul Serviciului Public de Asistenţă Socială reiese că, în cea mai mare măsură, celor 273 de persoane le-a fost retras dreptul de-a beneficia de alocaţii monoparentale şi complementare ca urmare a vizitelor efectuate pe teren în vederea elaborării achetelor sociale.

Raportul de activitate al SPAS mai arată că la sfârşitul anului trecut s-au aflat în plată sau au fost suspendate 479 dosare privind alocaţiile de susţinere pentru familia monoparentală, şi 520 de dosare privind stabilirea dreptului la alocaţia familiară complementară.

Totodată, pe parcursul anului 2010, la nivelul SPAS Satu Mare au fost efectuate 900 anchete sociale în vederea verificării îndeplinirii de către solicitanţi a condiţiilor de acordare a alocaţiei de susţinere pentru familiile monoparentale, şi 950 pentru cele prevăzute în cazul beneficiarilor de alocaţii familiale complementare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.