Campanie de vaccinare împotriva rujeolei

Până la sfârşitul lunii februarie, toţi elevii de clasa I din judeţul Satu Mare vor fi vaccinaţi împotriva rujeolei. Măsura a fost decisă de Ministerul Sănătăţii şi face parte din calendarul Campaniilor Şcolare de Vaccinare pentru anul şcolar 2010-2011.

Potrivit comunicatului de presă remis de Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, în ultima perioadă a crescut îngrijorător numărul cazurilor şi focarelor de rujeolă, astfel că, în conformitate cu adresa primită din partea Ministerului Sănătăţii, în intervalul 11-28 februarie a.c., se va realiza vaccinarea împotriva rujeolei, parotiditei epidemice şi rubeolei la elevii din clasa I. Imunizarea se va efectua cu vaccin ROR (antirujeolic, antiurlian, antirubeolic), cu menţiunea că produsul imunologic (vaccinul) se va păstra în mod corespunzător în frigidere dotate cu termometru şi grafic de temperatură.

Totodată, reacţiile adverse vor fi raportate imediat şi investigate în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 152/1996. Între două administrări succesive de vaccin ( cei care s-au imunizat recent cu vaccinul antigripal, trebuie să fie foarte atenţi! ) se va păstra un interval cel puţin 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.