Sprijin financiar pentru 50 de ani de căsătorie

Suma de 70.000 lei a fost inclusă în bugetul municipiului Satu Mare pentru acest an în vederea premierii cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, respectiv să aibă domiciliul în Satu Mare, şi să facă dovada că au fost căsătoriţi timp de 50 de ani, fiecare dintre cuplurile premiate primesc câte 500 lei.

Deşi măsura acordării acestui sprijin financiar de către autorităţile locale este de actualitate din anul 2006, în municipiul Satu Mare, premierea perechilor care au avut căsătorii longevive a început în anul 2008.
Potrivit directorului Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, Ionel Torja, în acel an au fost premiate aproximativ 630 de perechi, sprijinul financiar fiind acordat pentru cei care au depus actele începând cu anul 2006. De atunci, trimestrial sunt premiate până la 35 de perechi care fac dovada că sunt căsătorite de 50 ani.

Un Comentariu la "Sprijin financiar pentru 50 de ani de căsătorie"

  1. maria 45 ani   15 februarie 2011 at 10:47 pm

    este un lucru de admirat ca sunt alaturi de aceste cupluri care au trait impreuna si la bine si la rau. Tinerii casatoriti care divorteaza, ar trebui sa i-a lectii de la ei.

    Răspunde

Scrie un comentariu