Sătmăreanca Săptămânii – Ioana Guruţă

Sătmăreanul: Spune-ne câte ceva despre tine
Ioana: Bună,numele meu este IOANA GURUŢĂ, am 20 de ani şi sunt din Carei . Studiez la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca , la facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea -Jurnalism, anul 1, deci, sunt o tânară viitoare jurnalistă 🙂

Sătmăreanul: Care este reţeaua ta de socializare favorită şi cam cât timp îi aloci săptămânal?
Ioana: Reţeaua mea de socializare favorită este ,,Facebook” şi îmi petrec mult timp în această reţea, cam cât exact nu pot sa precizez dar mă loghez zilnic .

Sătmăreanul: Când spui Satu Mare, care este prima imagine care iţi vine în minte?
Ioana: Cred că la această întrebare răspunsul meu este ,,Taberele Şcolare ” din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret, deoarece în urma unor investiţii făcute în vara anului 2010, după reabilitarea bazinului semi-olimpic, mi-am petrecut aproape toată vara în incinta acestei instituţii pentru tineret şi astfel am ramas cu cele mai frumoase amintiri de acolo.

Sătmăreanul: Daca ar fi să compari Satu Mare cu un animal care ar fi acela?
Ioana: E chiar funny întrebarea:-))))….însă trebuie sa mă conformez acestui interviu şi să ofer următorul răspuns : dacă ar fi să compar oraşul Satu Mare cu un animal aş alege câinele ca şi termen de comparaţie, gândindu-mă la însuşirea caracteristică a acestuia – fidelitatea, însuşire de care se bucură şi oraşul Satu Mare, oferind cetăţenilor săi posibilităţi de afirmare, dezvoltare, atât în plan personal cât şi profesional, fiind mereu aproape de aceştia.

Sătmăreanul: Trei lucruri care iţi plac la Satu Mare
Ioana: Cele trei lucruri care îmi plac la Satu Mare sunt :
-Prefectura,o clădire imposibil de neobservat
-Şcoala de Arte ,unde am studiat timp de doi ani canto
-Şi nu în ultimul rand ….Taberele Şcolare:-)

Sătmăreanul: Trei lucruri pe care le urăşti la Satu Mare
Ioana: – parcările, unde îi includ şi pe angajaţii de la primărie care blocheaza roţile maşinilor :-))
-răutatea dintre partidele politice
-lipsa promovării tinerelor talente.


Cum este Ioana?

Cel mai mult îmi place să: cânt, să progresez, să mă implic in diferite activităţi artistice,culturale,imi place cel mai mult sa fiu unică.
Calităţi: ambiţioasă, optimistă, mereu veselă, descurcăreaţa, responsabilă.
Defecte: orgolioasă
Urăsc să: tac atunci când am dreptate
În timpul liber îmi place să: mă relaxez, să merg la cumpărături, să mă distrez cu prietenele
Cartea preferată: ,, Cel mai iubit dintre pământeni ” -de Marin Preda
Mi-ar plăcea să: lucrez în televiziune sau radio 🙂

28 Comentarii la "Sătmăreanca Săptămânii – Ioana Guruţă"

 1. Bianca L.   15 februarie 2011 at 6:48 pm

  Bravo Ioana :> … asa te vreau :))

  scurt si la obiect 😀

  Răspunde
 2. flaviu   15 februarie 2011 at 9:11 pm

  bravo…esti foarte tare

  Răspunde
 3. andra   16 februarie 2011 at 7:13 pm

  uite o fata care desi imbracata a reusit sa iasa in evidenta ……..bravo bravo bravo

  Răspunde
 4. m3   17 februarie 2011 at 7:16 pm

  Domnule redactor, cu regret va atrag atentia ca ati ales cap de lista o poza dezavantajoasa pentru subiectul in cauza. Chit ca o cunostinta de-a mea, persoana publica de altfel, recunoscta pentru cearcane, are un remediu.

  Revenind, o tânară viitoare jurnalistă careia ii place cel mai mult sa fie unică, trebuie sa isi flexibilizeze si desabloneze exprimarea, trebuie sa distinga intre aparentele servite plebei si mecanismele politice sau nu, mai putin scrupuloase, inter sau extra- partinice, respectiv sa disocieze specificitatea de sinteza. Rog sa nu fiu muscat de cur, ca nu-mi raceam gura daca transaparea niscaiva potential…

  Răspunde
 5. m3   17 februarie 2011 at 7:19 pm

  mai sus am mancat un "nu", a se citi: " …daca nu transparea…"

  Răspunde
 6. Ioana   17 februarie 2011 at 11:59 pm

  multumesc pentru ,,aprecieri'' domnule erudit…asta da limbaj:-))))

  Răspunde
 7. Ioana   18 februarie 2011 at 12:21 am

  asta da exprimare desablonizata si flexibilizata 😛

  Răspunde
 8. Alina Ilioi   18 februarie 2011 at 12:30 am

  Dragă domnule m3, nu te cunosc, nu ştiu cine eşti dar mi-a sărit în ochi limbajul tău. De ce? În primul rând pentru că la prima vedere pare foarte elaborat, în al doilea rând pentru că dacă mai arunci o a doua privire…e doar un cadou împachetat frumos şi înăuntru gol. Până să îi sugerezi viitoarei tinere jurnaliste să-şi îmbogăţească vocabularul, pentru că asta ai vrut să spui, află de la mine că nu există cuvântul ''a deşablona''. În schimb, şablon da. Aşa că nu consider că ai dreptul să dai sfaturi atât timp cât inventezi cuvinte inexistente în Dicţionarul Explicativ Român. Oare să-l considerăm un clişeu verbal?

  O seară frumoasă

  Răspunde
 9. Bianca L.   18 februarie 2011 at 12:45 am

  Misteriosule domn sau misterioasă doamnă "m3" nu am intenția de a vă judeca sau de a vă ataca pentru comentariul lăsat, pentru ca fiecare are dreptul la a-și spune opinia, așa că asta o să fac și eu.

  Nu știu dacă dumneavoastră o cunoașteți sau nu personal pe domnișoara Guruță, dar eu ca apropiată a ei sunt sigura că a fost sinceră în răspunsurile la întrebările din interviul acordat și nu cred ca a avut intenția de a fi partinică.

  Cât despre jurnalism cu siguranță Ioana știe că una dintre obligațiile ei de viitoare jurnalistă, este să fie obiectivă, dar să nu uităm că aici ea este cea intervievată, deci subiectivitatea nu ii este interzisă.

  Răspunde
 10. m3   18 februarie 2011 at 1:58 am

  Stimata domnisoara Lascoi, nu va sfiiti sa o faceti. Adica sa ma atacati. Dar o inofensiva doleanta am si eu, anume sa fie justificata urmatoarea interventie, sau daca vreti, pseudointerpelare, adica mai putin fortuita decat precedenta. Pentru a evita pe viitor decalajele comunicationale, am sa punctez urmatoarele: 1. nu, n-o cunosc personal (desi nu mi-ar displace catusi de putin) pe d-ra mai sus amintita, dar nu vad relevanta faptului; 2. poarte posibil sa fi fost sincera, n-am zis ca n-a fost, dar chiar sa nu fi fost, eu unul n-aveam nimic de obiectat; 3. as fi mult mai dus cu pluta decat sunt daca as avea pretentia de la un interviu sau o autodescriere sa fie obiective, deci imi scapa ceva; si 4. nu sunt deloc misterios, dar nu despre mine era vorba. Cu scuzele aferente pentru o prezumtiva viitoare iritare, fara urme de veleitati persuasive, reiterez calificativele pozitive la adresa prietenei dsv.

  Răspunde
 11. m3   18 februarie 2011 at 2:03 am

  Hai ca incepe sa-mi placa! 🙂

  Răspunde
 12. m3   18 februarie 2011 at 2:08 am

  Draga domisoara Alina Ilioi, imi pun cenusa in cap pentru toate cratimele pe cale le-am mancat, acum, in trecut, si probabil se va intampla si in viitor. Altfel, esti draguta foc

  Răspunde
 13. Lulu   18 februarie 2011 at 6:01 am

  Asa ma inerveaza uni ca m3 care nu stiu numa sa critice si sa desfinteze pe toata lumea, mai ales c-ai forte faina fata.

  Răspunde
 14. Bianca Lăscoi   18 februarie 2011 at 4:22 pm

  Dragă domnule m3, nu consider nejustificată intervenția mea, cât despre atacat, va repet că nu aveam și nu am intenția de a va ataca. Sunt genul de persoana care spune lucrurilor pe nume, dacă scoposeam un atac la adresa dumneavoastră nu eludam să zugrăvesc clar acest lucru.

  Scopul era de a evidenția că nu mi se pare întocmai ok să analizam anumite aspecte ale unei persoane doar după un interviu. (Acesta era motivul pentru care am specificat că o cunosc personal pe sătmăreanca săptămânii – Ioana Guruță). În cazul acesta cunoscuta vorbă din popor ”aparențele pot înșela” poate fi adeverită.

  Încercâd să pun în lumina și partea în care v-am atribiut adjectivul ”misterios”, îmi cer scuze dacă v-am jignit și afirm că acest imbold a venit in urma formei particulare a ”numelui m3” cu care v-ați semnat.

  Sper că de data acesta am fost destul de explicită.

  O zi plăcută!

  Răspunde
 15. rRoxe   19 februarie 2011 at 1:51 am

  Frustrati si complexati sunt destui, dar ce te faci cu cei care vor sa-si demonstreze atat lor si si altora ca nu sunt, sigur, in spatele anonimatului. Ma intreb n-ar fi mai bine sa iasa din casa sa mai vada lumina soarelui, poate asa ar da jos si slaninile de pe burta, n-ar fi mai bine sa puna mana sa citesca o carte in loc sa urmareasca printre randuri posibile victime, n-ar fi mai fine sa faca ceva, orice, dar sa faca?! Asa ar trece peste problemele legate probabil fizicul lor, nu e o rusine sa ai chelie, nici sa ai 1,50 si nici chiar sa ai cosuri…

  Răspunde
 16. Hexina   19 februarie 2011 at 1:56 am

  Bravo varuka……felicitari se stie ce mai desteapta si frumoasa verisoara d pe toata planeta…te iubesc si mie dor de tine varuka mea scumpa:*:*>:d<:X:X:X

  Răspunde
 17. m3   19 februarie 2011 at 2:45 am

  Surorile mele mai mici!

  Sa-i starpesc administratorului ideea de a ma bana pt. exces de bagat in seamna, si sa-i mai potolesc Roxei pornirile de a da la jioale, voi incerca sa fiu scurt, desi nu cred ca voi reusi. Anume, va rog eu, uite, chiar ca sfat (Alina stie 😉 ), inainte sa cadeti in plasa unor vulpoi barani printre care ma numar, inainte sa muscati o momeala (rRoxe), uitati-va bine la ea, puneti in balanta da merita sau nu. Poate odata o sa-mi explicati si mie, sa inteleaga si mintea mea putina, de ce e asa evident instinctul asta de a ataca (sau ma rog, dupa caz, contraataca, surclasand incomparabil actiunea de a asculta si eventual de a selecta informatia.

  Sigur ca era o oarecare caterinca, (Alina, imi cer scuze, s-ar putea sa nu fie in dex cu sensul asta 😉 ), sigur ca o muscam amical de cur pe Ioana (scuze deci Ioana, dar daca mi-ai ridicat mingea era pacat sa nu dau 🙂 ) dar nicidecum legat de aspect (m-ar bate Ceriul), nicidecum legat de partinirea sau nu asupra orice (Bianca – era vorba de rautatea dintre partide), si nici macar legat de imbogatirea vocabularului (Alina), ci mai degraba pentru naivitatea (nevinovata de altfel) perceperii unor realitati, sau la nivel de exprimare, redundantele prin inceputurile raspunsurilor. Mai departe, ziceam doar de o posibila viziune asupra unui jurnalist bun, poate intamplarea a facut sa aiba trimiteri in text fiecare 😉 .

  Deci in concluzie!

  Răspunde
 18. gabi   19 februarie 2011 at 4:42 am

  nu poti avea o parere rea despre cineva ca tre sa sara desteptii si desteptele in sus. concluzia e clara….adevarul doare!

  Răspunde
 19. Marius   19 februarie 2011 at 5:07 am

  Deci pana la urma cum a ramas, tre sa- mi placa sau nu fata? :))

  Răspunde
 20. Alina Ilioi   19 februarie 2011 at 4:09 pm

  Marius, noi trebuie să decidem pentru tine? Dacă ţie îţi place, să-ţi placă pentru că aşa vrei tu şi pentru că acesta e gustul tău. Dacă nu-ţi place, să nu-ţi placă pentru că nu e genul tău, nu pentru că eşti influenţat de alte păreri.

  Răspunde
 21. Marius   19 februarie 2011 at 6:43 pm

  @ Alina, glumeam, ca am vazut agitatie si discutii aprinse. Imi place, cum de nu, ca desi n-a zis ca-i place sa sara, uite ce frumos sare. Iar alunita face toti banii! 😀

  Răspunde
 22. m3   19 februarie 2011 at 11:52 pm

  Marius, care alunita? Sunt vreo cinci, iar daca iti zic de gat, clavicule si central, a cincea n-o sa-ti spun unde e 😉 Ce sa fac, defect profesional, imi scapa greu detaliile… Iar, ca tot m-ai prins intr-o zi buna, iti spun si de ce sa iti placa, fireste incercand sa evit un nou "conflict" cu Alina. De exemplu, sa zicem pentru o oarecare armonie a proportiilor (Michlangelo asa defineste frumosul), sau pentru expresivitatea ochilor ei mari (mai putin cand au cearcane sau pungi) dispusi la o distanta de exact 62 de mm, cu un unghi ascendent al liniei date de lacrimar si extremitate de 4 grade, sau pentru forma sprancenelor pensate nu prea mult in relatie cu fruntea usor inalta conturata de parul doar cu aspect rebel intr-o acolada ce nici n-o observi, sau poate pentru buzele suficient de carnoase si conturate cat sa nu necesite adjuvanti (apropo soro!!!), sau de ce nu chiar pentru barbia usor impartita dar elegant legata cu obrajii si apoi pometii (la fel, suficient de proeminenti cat sa nu necesite boiri stridente), sau privind descendent, pentru acei nouazeci virgula cinci, sau poate, si mai descendent, talie, coapse sau daca vrei pozitia gemenilor, desi o idee cam sus dar discret reliefati in intregul gambei sau gleznele indeajuns de subtiri. Dar, daca ar fi sa-mi placa mie, cu certitudine mi-ar placea pentru maini si degetele de la maini.

  E, ce zici? A, bine ma, daca te iei ca poarta 44, acu' nu suntem toti perfecti 😉

  Răspunde
 23. Marius   20 februarie 2011 at 7:58 pm

  @ m3, Deci ori esti dus cu capul, ori te-a platit bine 🙂

  Răspunde
 24. AnnaBella   20 februarie 2011 at 8:41 pm

  Ioana este una dintre cele mai bune aparitii ale acestei rubrici. Daca puricati in felul asta, gandesc cu groaza prin ce or sa treaca urmatoarele…

  Răspunde
 25. Adi   21 martie 2011 at 5:47 am

  Ioana, te-am vazut la Protv. Pentru cateva secunde, dar te-am vazut. Cred ca atunci cand au fost cu preselectiile la Cluj. Am secventa, o vrei?

  Răspunde
 26. Loredana Balog   19 iulie 2012 at 8:53 pm

  cum ma pot inscrie si eu? cu poze ca satmareanca saptamanii imi dores si eu :X

  Răspunde
 27. Pingback: O sătmăreancă în Orchestra lui Horia Brenciu. Despre cine este vorba (Foto&video) | Satmareanul

Scrie un comentariu