Febra dosarelor pentru alocaţiile suplimentare

Părinţii care beneficiază de alocaţie suplimentară de stat pentru creşterea copiilor, mai au la dispoziţie aproape două săptămâni pentru a-şi depune dosarele la Birourile de ajutor social din cadrul primăriilor de care aparţin.

Dosarul trebuie să conţină, copie după actele de identitate a părinţilor, copie xerox după Certificatul de căsătorie, dacă este cazul, copie după Certificatul de naştere al copiilor, adeverinţă de la şcoală pentru elevi, din care să rezulte că nu au absenţe şi, dacă părinţii, sau unul dintre ei nu are venituri, o adeverinţă de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), din care să rezulte că nu au venituri impozabile. La toate acestea se mai adaugă şi ultimul cupon de alocaţie.

Cei care încasează alocaţiile pe card, trebuie să ceară o adeverinţă de la unitatea bancară unde şi-au făcut cardul, din care să rezulte suma ultimei alocaţii. Cei care nu îşi depun dosarele până în data de 25 a lunii în curs, nu vor beneficia de alocaţia suplimentară nici în luna ce vine. “Mulţi nu au ştiut. Au văzut că nu le-a intrat alocaţia suplimentară, dar nu au zis nimic. Aşa că, s-a ajuns ca, cel puţin la noi, secretariatul şcolii să fie asaltat de părinţii care se grăbesc să-şi completeze dosarul”, spune o mămică din Medieşu Aurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.