„Strâmbă lemne” de Ciumeşti şi … de Berea

Mergând pe principul „ce-i al meu, e a-l meu”, un bărbat din Ciumeşti a pus mâna pe topor, drujbă, fierăstrău şi tot ce avea în dotare, şi a dat iama în pădure. Mare i-a fost însă mirarea când s-a văzut cu poliţiştii la poartă. Şi cum spor a avut, nu glumă, bărbatul a reuşit să doboare nu mai puţin de 122 de salcâmi. Ce-i drept, din propria pădure. Însă asta nu i-a încălzit prea mult la inimă, nici pe poliţişti, şi nici pe cei de la Ocolul Silvic „Salcâmul” din Ciumeşti. Mai mult decât atât, aceştia susţin că, deşi şi-a stârpit propria pădure, nu avea dreptul să taie copacii. Una peste alta, „Strâmbă lemne” de Ciumeşti s-a ales cu dosar penal pentru „tăiere ilegală de arbori”.

Un alt bărbat din Berea, Giani V., a fost prins de poliţişti chiar când se chinuia să scoată din rădăcini un salcâm. Dacă nu a reuşit, e meritul oamenilor legii. Dar, vrând-nevrând, dacă nu a reuşit să scoată salcâmul, va trebui să scoată nişte bănuţi din buzunar, după ce poliţiştii l-au amendat cu 1.000 de lei.

Un Comentariu la "„Strâmbă lemne” de Ciumeşti şi … de Berea"

  1. baloo1974   31 ianuarie 2011 at 2:49 pm

    ce nu inteleg eu este faptul ca: sa tai 122 de copaci iti ia ceva timp … in rastimpul asta ce au facut cei de la ocolul silvic "salcamul" impreuna cu organele indrituite sa opreasca taiatul copacilor? au avut cumva cataracta temporara? si acum ce o sa faca? i-au facut omului dosar penal – chipurile au activitate, au prins un infractor … si gata. ceva nu se leaga aici. oare citva copaci de acolo nu au fost taiati inainte de cei de la ocolul silvic … curatare de fond forestier … si acumii baga pe gat omului si copacii taiati de cei de la ocolul silvic??? ma intreb si eu, tinand cont de numarul mare de copaci taiati si de reactia tardiva a "organelor". zic

    Răspunde

Scrie un comentariu