Mani Gyenes, între primii 30 la raliul Dakar 2011

Cel mai bun motociclist român de enduro, sătmăreanul Emanuel Gyenes – prietenii îi spun „Mani” -, a terminat pe locul 26 etapa a cincea de la Dakar, iar la general a urcat pe locul 24 (din cei 145 de motociclişti care au pornit la startul competiţiei).

Pilotul sătmărean a ocupat locul 26 în etapa a cincea a Raliului Dakar 2011, la clasa moto, disputată joi, între localităţile chiliene Calama şi Iquique, pe o distanţă de 459 de kilometri (423 de specială), informează site-ul oficial al competiţiei.

Gyenes a parcurs distanţa în cinci ore, 57 de minute şi 44 de secunde, el încheind etapa la 45,21 minute de învingător, Paulo Goncalves (Portugalia). Poziţia a doua a fost ocupată de chilianul Francisco Lopez (la două minute şi 18 secunde de Goncalves), iar pe locul trei s-a clasat olandezul Frans Verhoeven (la două minute şi 19 secunde). Celălalt român din competiţie, braşoveanul Marcel Butuza (KTM), a încheiat etapa pe locul 75 (la două ore, 41 de minute şi 50 de secunde de învingător).
Conform site-ului oficial al competiţiei – www. dakar.com -, urmează o etapă mult mai dificilă, între localitatea chiliană Iquique şi una peruană, Arica. Practic, prin clasarea sa actuală, sătmăreanul Emanuel Gyenes a stabilit la acest raliu un nou record(dificil şi de egalat, darămite de depăşit !) pentru motociclismul românesc.

Un Comentariu la "Mani Gyenes, între primii 30 la raliul Dakar 2011"

  1. dorel   8 ianuarie 2011 at 10:25 pm

    bravo!!!!!in sfarsit are si satmarul cu ce se mandri la nivel international, sa speram ca o sa o tina asa pana la sfarsit

    Răspunde

Scrie un comentariu