Smecheraş de meserie iau c-un leu dau cu o mie

Umblă vorba-n târg (prin burgul Sătmarului) ca un tinerel subţirel la fizic dar cu atat mai şmecher încearcă să-i stoarcă de bani pe sătmăreni. Cu o faţă de copil inocent, cu musţata abia mijită sub nările cam lătăreţe, cu pălăria de gabor ce cu borurile largi îi acoperă faţa, tinerelul oferă pe unde apucă sprayu-ri, cică din indepărtata Anglie.

Şi cum mulţi pun botul la insistenţele şmecherului, nu odată sătmăreanul nostru se alege ori cu marfă expirată ori cu un deodorant de o incertă calitate. Se spune că gaborul nostru ar fi un client fidel al magazinelor (şi acestea cu produse de calitate îndoielnică) cu produse la 3,9 lei, de unde-şi procură odorizantele. Şi cum preţul plătit de şmecheraşul nostru este numai bun, tinerelul s-a gând it (de ce nu?) să încropească o afacere. Aşa că, a ieşit la pescuit fraieri (scuze pentru acest deliciu lingvistic) prin localurile ieftine ori pe străzile Sătmarului. Şi cum oameni mai săraci cu duhul se

găsesc (din păcate) mai la tot pasul, şmecheraşul pune mâna pe un profit consistent. Cumpărând cu 3,9 lei, nu odată reuşeşte să paseze mai departe marfa cu 40 de lei! Fără taxe la stat! Fără impozite!

2 Comentarii la "Smecheraş de meserie iau c-un leu dau cu o mie"

  1. Fain   27 decembrie 2010 at 2:00 am

    din pacate sunt mai multi de-astia :))

    Răspunde
  2. adi   27 decembrie 2010 at 5:16 pm

    nu e prost cine vinde, e prost cine cumpara

    Răspunde

Scrie un comentariu