Şi miliţianu-i om!

Ajuns în trafic, şi miliţianu-i om! Azi pe la amiază un vacarm infernal sfâşia timpanele celor aflaţi în centrul urbei. Prinşi în trafic şi neputând să înainteze nici măcar o palmă, doi poliţişti, aflaţi în „MAI”-ul din dotare, apăsau de zor claxonul.

Şi claxona miliţianu’ de parcă i-au intrat zilele în sac! Nu a trecut mai mult de un minut şi au început şi clopotele de dincolo de uliţă, de s-ar fi trezit şi morţii de auzeau vacarmul. Sigur, nimeni nu a tras pe dreapta din faţa celor în uniformă. Doar ne-am obişnuit cu astfel de stupidităţi citadine! Până una-alta, e la modă să pui mâna pe claxon, sirenă, sau orice altceva de pe bordul maşinii. Gălăgia contează!

Că tot veni vorba, nici cei de la Ambulanţă nu sunt mai breji. Şi ei dau drumul sirenelor numai cât să treacă de intersecţie sau de maşinile înşiruite fain-frumos pe străzile mai strâmte, ca apoi totul să revină la normal.

2 Comentarii la "Şi miliţianu-i om!"

 1. Adrian SM   21 decembrie 2010 at 10:38 am

  Că bine zici. Ca o ironie înainte de 1989 "organelor" le ziceam : "băăăi poliţaiule"…. După 1989 : "băăăi miliţianule"…. Ce ţi-e şi cu evoluţia asta… :))

  Răspunde
 2. Andor74   4 ianuarie 2011 at 2:56 pm

  Hm, cam prost e autorul articolului….

  In LEGE scrie clar ca masinile aflate in misiune au prioritate. Trebuia inainte de articol sa vada daca erau in misiune… (probabil ca nu).

  In alta ordine de idei: daca masinile de interventii dau drumul numai in intersectii si la trecerea pe langa coloane – fac asta numai pentru a nu polua fonic de pomana. Cand drumul e cat de cat liber si nu au nevoie soferii respectivi pot sa nu activeze alarma sonora….

  Am fost dus si cu salvarea (de musai) si cu masina politiei (tot de musai) si am vazut cum "se feresc" conducatorii din trafic de masinile de interventie…. (desi legea-i clara!!!!!)

  Răspunde

Scrie un comentariu