Potrivit primului ministru , în 2011 mai avem nevoie de 5,7 mld euro

Primul-ministru Emil Boc a declarat, vineri, că România va avea nevoie de 5,7 miliarde de euro în 2011 pentru a-şi finanţa deficitul şi a avertizat că, în cazul în care ţara noastră nu va fi parte a unui acord internaţional, va fi nevoită să împrumute de pe piaţa internaţională ”la costuri foarte mari”.
“Dacă bugetul de stat va fi aprobat în liniile trimise la Parlament avem garanţia ieşirii din recesiune şi a creşterii economice în 2011. El este orientat pe cheltuieli cu investiţii, absorbţia fondurilor europene şi dezvoltare şi de a consuma atât cât producem. România va avea în continuare un deficit de 4,4%. România va avea nevoie de 5,7 miliarde de euro pentru a-şi finanţa deficitul. Dacă nu vom fi parte la un acord internaţional aceşti bani se vor găsi mai greu sau dacă se vor găsi se vor găsi la nişte costuri foarte mari. Dacă rămânem în acordurile internaţionale aceşti bani îi avem asiguraţi şi putem să consolidăm lucrurile bune pe care le-am început'”, a explicat primul-ministru, la întâlnirea cu prefecţii.

El a spus că bugetul pentru investiţii, în 2011, creşte de la 33 de miliarde de lei la 35 de miliarde de lei, în condiţiile în care deficitul bugetar scade. ”Asta înseamnă în esenţă adevărata reformă”, a menţionat acesta.

Potrivit lui Boc, în 2011 inflaţia va fi de 5,3% în raport cu 6,2% în 2010, şomajul va fi în scădere, de la 7,5% rata medie în 2010, la 6,9% în 2011. De asemenea, câştigul salarial brut va creşte în 2011 de la 1.910 la 2.222 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.