Brazi frumoşi, cumpărători puţini

Brazi de toate mărimile şi pentru toate buzunarele, dar cumpărători puţini. Majoritatea producătorilor s-au plâns de vânzările slabe la pomii de Crăciun. Aceştia şi-au expus astăzi marfa în Piaţa Mare din municipiu şi speră ca în zilele următoare vânzările să crească.

Se apropie sărbătorile de iarnă iar pomul de Crăciun este de nelipsit din casele oamenilor. Brazi de toate felurile, de toate mărimile şi pentru toate buzunarele au fost expuşi astăzi în Piaţa Mare. Brazii aduşi de pe meleagurile ţării pornesc de la 15, 20 de lei şi ajung până la 100 de lei. Producătorii, în marea lor majoritate, s-au plâns de vânzările slabe: în cursul zilei unii comercianţi au tremurat toată ziua de frig, nereuşind să vândă mai mult de 2, 3 pomi de Crăciun. Producătorii autohtoni au declarat că taie brazii de pe culturile proprii şi îi aduc în piaţă atât cât se vând. În ultimii ani, din lipsa banilor, oamenii preferă să cumpere brazi micuţi, sau molizi, tocmindu-se până la ultimul leuţ.

Au existat totuşi şi câţiva comercianţi mulţumiţi de vânzări. Unul dintre ei este Fedorca Csaba care vinde brazi din Danemarca şi care ne-a declarat că deşi vânzările sunt cu ceva mai slabe decât s-ar fi aşteptat este totuşi mulţumit de câţi bani a câştigat astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.