Iluminatul ornamental va fi pornit mâine seară


Iluminatul ornamental al oraşului va fi pornit mâine seară de către edilul şef prin sistem telecomandă. Potrivit conducerii primăriei, iluminatul stradal de sărbători va fi unul de criză, ornamentele fiind instalate doar în P-ţa Libertăţii şi pe strada Horea, costurile ajungând la aproximativ 150.000 de lei.

Iluminatul va fi pornit prin sistem telecomandă de către primarul municipiului , Iuliu Ilyes, în jurul orei 18.30, chiar înainte de concertul extraordianar al Filarmonicii ,,Dinu Lipatti”, dedicat Zilei Naţionale a României, cu menţiunea că luminiţele de Crăciun vor arde doar în zona centrală, economisindu-se aproximativ jumătate din costurile iluminatului public de sărbători, faţă de anul trecut.

În P-ţa Libertăţii sunt montate 21 de transversale luminoase, perdele alb cald cu elemente de alb rece. Bradul ce are 15 m înălţime, amplasat în Parcul Libertăţii, în faţa Hotelului Dacia este împodobit cu 5000 de becuri, fiecare bec având 12 leduri de culori diferite, în spatele fiecărui bec fiind montată câte o steluţă care vor putea fi vizibile ca luminozitate albăstrui şi pe timpul zilei. În apropierea bradului sunt împodobite două tuia cu plase luminoase iar pe rondoul de flori din faţa bradului sunt amplasaţi 4 reni de 1,5 m înălţime.
Pe strada Horea sunt montate zece grandioase candelabre luminoase de dimensiuni 3/2m şi suplimentar , din partea firmei care execută lucrarea şi opt comete luminoase.

5 Comentarii la "Iluminatul ornamental va fi pornit mâine seară"

 1. andra   29 noiembrie 2010 at 10:45 pm

  sa stiti ca le-am vazut aprinse cand faceau probe. cei drept sunt putine dar sunt superbe

  Răspunde
 2. raulito   30 noiembrie 2010 at 1:32 am

  Sursa foto? Nu trebuie precizat?

  Răspunde
 3. Satmareanul   30 noiembrie 2010 at 4:04 am

  @andra

  Asteptam atunci sa le vedem si noi.

  @raulito

  Dat fiind tipul pozei nu prea cred. Dar daca insisti: http://www.ziare-pe-net.ro

  Răspunde
 4. raulito   30 noiembrie 2010 at 2:55 pm

  Sursa foto: http://www.satumare.org/wp-content/uploads/2009/1… si fara alte link-uri ca doar de aici ii poza 🙂 care a fost preluata de hellosm.ro cu acordul meu

  Răspunde
 5. Satmareanul   30 noiembrie 2010 at 3:51 pm

  Mai baiatule, nu vrei tu sa te duci sa faci pe Batman la tine pe site?

  Poza mai apare pe langa link-ul pe care ti l-am indicat in cel putin inca doua locuri pe net dintre care unul e tot un ziar local in care a aparut si in varianta tiparita. Asa ca mai scuteste-ma. Doar n-ai vrea de cate ori caut o poza pe google sa angajez un detectiv ca sa gaseasca cine a pus prima data o poza pe net. Din punctul meu de vedere ramane cum am spus, am luat-o de ziare-pe-net.ro, acolo si apare prima cand cauti cu google.

  Bafta.

  Răspunde

Scrie un comentariu