Primarul şi şeful de post din Bixad s-au înhăitat să bată un amărât

Un primar dint-aceia ce domneşte nestingherit de lege şi autorităţi peste o limbă de pământ din  Ţara Oaşului – e vorba de comuna Bixad – este peste măsură de recalcitrant, fiind adesea acuzat de mai mulţi localnici că ar avea obiceiul de a fi un mare fan al agresiunilor verbale şi/sau fizice asupra celor pe care nu-i “înghite”. Până în prezent, primarul Ioan Tătar, poreclit “Arabu’ bişniţarul”, a fost cercetat de poliţie şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş pentru ameninţări, loviri, ultraj şi alte asemenea. Pentru ultima sa ispravă din categoria celor menţionate mai sus nu a fost luat încă de nimeni la întrebări. Nici nu prea are de cine, din moment ce şeful postului de poliţie Bixad, Sorin Urda, s-a înhăitat făţiş cu acest Ioan Tătar inclusiv în comiterea unor fapte care frizează latura penală a legilor.

Au sărit gardul, noaptea, în curtea omului

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, cam pe la miezul nopţii, bixădeanul Daniel Rozsi (poreclit “Danţi”) venea, ca tot omul de prin partea locului, de la crâşmă. Când ajunge în apropierea casei sale dintr-un capăt al comunei, în apropiere de calea ferată, îl vede pe primarul Ioan Tătar că era aşezat pe o bancă şi stătea la poveşti cu două femei. “Danţi” povesteşte că a izbucnit o discuţie aprinsă între el şi primar, dar nu prea mai e sigur care a fost subiectul principal şi, mai ales, care a fost motivul pentru care au făcut schimb de “amabilităţi” verbale – ştie doar că s-a îndreptat spre casa lui şi l-a lăsat pe primar în plata Domnului. Şi-a încuiat poarta şi, după câteva minute, s-a trezit că primarul Ioan Tătar şi şeful de post sar peste poartă în curtea sa. Poliţistul l-a luat la rost pe cel căruia tocmai îi încălcase proprietatea, reproşându-i că s-a luat la harţă verbală fix cu autoritatea supremă a comunei, primarul Ioan Tătar. Daniel Rozsi n-a fost deloc încântat de apariţia musafirilor nepoftiţi şi le-a zis vreo câteva vorbe de năduf strămoşesc, poftindu-i să plece pe unde au venit şi să se oprească numa’ când le-o spune el din drumul spre originile ginecologice. Sorin Urda – şef de post, nu “trogher” – s-a simţit extrem de lezat de asemenea vorbe şi a sărit să-l bată pe obraznicul proprietar. Fiind amândoi cam de acelaşi calibru, lupta s-a terminat nedecis, sub privirile mânioase ale primarului care, când a văzut că ditamai omul legii nu-i capabil nici mâcar să aplice o corecţie corporală după cum scrie la regulamentul neoficial al comunei Bixad, s-a aruncat în luptă. Fiind el mai înalt şi gros de stat, l-a doborât la pământ pe “Danţi” după o serie de pumni. Cel copleşit de alianţa primar-şef de post a ameţit – el povesteşte că a simţit cum i se aruncă apă cu găleata pe faţă şi, după ce şi-a mai revenit, a văzut că agresorii pleacă. Tot pe unde şi cum au venit.

Tentativă de muşamalizare cu blândeţe poliţienească

A doua zi după agresiunea căreia i-a căzut victimă numai pentru că a avut o gură prea bogată, “Danţi” este povăţuit prieteneşte de şeful de post să facă bine să meargă să se împace cu primarul ca să nu aibă alte belele pe viitor. Lăsându-se convins de şeful de post, Daniel Rozsi se duce la Primăria Bixad unde, spre marea lui surprindere, este întâmpinat de însuşi marele primar Ioan Tătar, care-l aştepta cu vorbe dulci şi pălinca tradiţională aferentă unei conversaţii în scop de împăcare. Dar negocierile tripartite primar-şef de post- victimă s-au încheiat în coadă de peşte. Drept pentru care am încheiat prezentul “proces-verbal” jurnalistic.

Daniel Rozsi va cere şefilor IPJ Satu Mare să se ia măsurile cuvenite împotriva şefului de post Sorin Urda. De nu se întâmplă nimic, există pe lume tot soiul de instituţii oarecum ajutătoare cum ar fi: presa locală şi naţională, corpul de control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, organizaţii de apărare a drepturilor omului.

2 Comentarii la "Primarul şi şeful de post din Bixad s-au înhăitat să bată un amărât"

  1. Pingback: Cine-l cocoloşeşte pe nărăvaşul şef de post din Bixad, Sorin Urda ? | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

  2. Pingback: Ori suntem primari bandiţi, ori nu mai suntem ! (I) | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.