Zeci de copii din trei țări, în „Tabăra Aventurilor”

Ca în fiecare an, Fundația „Hans Lindner” prin programul „Raza Speranţei” facilitează accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ. În perioada 3-9 iuliea avut loc a X-a ediţie a „Taberei Aventurilor” la Sárospatak (Ungaria), dedicată acestor copii şi familiilor lor, organizată împreună cu Fundația „Kosztyu Ádám”, din acea localitate.

120 de persoane, din care 85 de copii, împreună cu părinţii lor, veniţi din Ungaria, Ucraina şi România, s-au putut juca şi distra, au avut ocazia să formeze prietenii, iar părinţii implicându-se şi ei activ în realizarea programelor, au putut schimba experiențe referitoare la boala propriilor copii.

Cele 7 familii din programul „Raza Speranţei”, împreună cu voluntara Grebur Kinga (studentă anul III la Facultatea de Medicină) au revenit cu bine din tabără, întorcându-se plini de experienţe noi pe care le-au trăit alături de alte familii cunoscute acolo.

Activitățile au fost diverse: vizite în parcul de distracţii din pădure, plimbare cu telecabina, coborâri cu bobul pe şine , zbor cu tiroliana. Au avut parte şi de îndeletniciri manuale prin care au putut exersa pictatul pe sticlă, au creat păpuşi din sticlă şi au încercat roata olarului. Nu au lipsit nici băile zilnice în piscine taberei, serile de concert şi karaoke.

Demonstrațiile jandarmilor a creat mult entuziasm și în acest an printre copii, aceștia având ocazia să testeze armele din dotare,unii afirmând că sigur se vor face jandarmi când vor fi mari.

O activitate care le-a creat multă plăcere şi momente de socializare calitativă a fost gătitul, aceştia având şansa să participe la pregătirea meselor pe care le serveau împreună zi de zi.

Vara nu se termină aici pentru copiii din „Raza Speranţei”. Cu încredere şi o mobilizare adecvată, echipa „Raza Speranţei” şi echipa fundaţiei vor continua să mai organizeze o excursie care se doreşte să aibă în primul rând caracteristica de a ţine unită familia copilului.

Totodată, activităţile vor fi şi aici gândite în aşa fel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.