O doctorita risca să fie data afara din medicina ! Vorbește despre rezervele pe care le are cu privire la protocoalele anti-Covid (Video)

Medicul oradean Flavia Groşan a ajuns să fie cercetată de Colegiul Medicilor Bihor, și risca să fie data afara din medicina, după ce şi-a arătat rezervele cu privire la protocoalele anti-Covid folosite în spitale.

Și aceasta „poveste” demonstrează cât de ușor sunt marginalizati cei care indraznesc sa mai și gândească, nu doar sa execute comenzi și să se lase dusi și influentati de „valul” lumii în care trăim … Adică de a face și a spune ce crede și gândește lumea, ca cica așa ar fi corect și normal. Ca doar dacă toți gândesc într-un anumit fel se crede ca așa e firesc sa fie !

Dr. Grosan a folosit o alta schema de tratament la pacienţii săi, despre care a spus că nu sunt o mie, cum a reieşit din primele sale declaraţii, ci „câteva mii”, cu tot cu membrii familiilor lor.

Pe lângă Claritromicină, un antibiotic cu rol antibacterian căruia i-a descoperit valenţe antivirale, a recomandat pacienţilor şi Ventolin, un bronhodilatator. Ea a spus că a abordat boala ca pe o pneumonie, astfel încât pacienții care se află în stări febrile să nu fie puși pe drumuri, pe la spitale.

Aici am peneumoniile virale – gripa, infecțiile de sezon, virușii de sezon, covidul – care au anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome. Apoi avem pneumoniile bacteriene – pneumococ, streptococ, stafilococ – care sunt niște pneumonii extrem de grave cu febră de patru cinci zile. Și mai avem pneumoniile atipice (micoplasme, chlamydii) foarte interesante sunt pneumoniile astea. Sunt uşoare, dar rămâne în urmă o tuse, astenie și ține o lună. Organismul reușește să învingă boala și peste o lună iarăși apare. Eu tot timpul le iau în calcul și le tratez ca atare”, a explicat Flavia Grișan.

Eu sunt pe aceeaşi schemă de 10 ani, nu de ieri de azi”, a spus Groşan, precizând că l-a folosit în tratarea multor afecţiuni respiratorii şi pneumologice, şi a caracterizat infecţia cu Covid-19 ca fiind „o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă, un virus mai agresiv, cu simptome mai brutale, care trebuie tratat de la primul simptom”, iar rolul schemei sale este unul „antiinfalamtor, să limitez răspândirea virusului, să limitez acţiunea lui inflamatorie”, respectând „legile fizicii şi demnitatea umană” a pacienţilor.

Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a confirmat că Groşan va fi chestionată de Comisia de Etică luni, 22 martie, pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la reproşurile care i se aduc.

Pantiş a spus că doctriţa va trebui să lămurească, printre altele, de ce s-a pronunţat împotriva protocolului general anti-Covid și de ce a îndemnat pacienţii cu saturaţie de oxigen scăzută să rămână acasă, dar a lăsat să se înţeleagă că Groşan ar putea să scape nesancţionată dacă „îşi va retrage declaraţiile făcute”.

Tot joi seară, dr. Flavia Groşan a făcut o postare pe Facebook, spunând că, după ce a devenit caz de dezbatere naţională, are tot mai mulţi pacienţi. Totodată, a spus că este „năucită” că schema ei, „o schemă terapeutică logică, ieftină” a provocat o asemenea „furtună mediatică”.

Cum e posibil ca o schema terapeutică logică, ieftină, în jur de 100 RON, cu medicamente aflate în nomenclatorul ANM și MS, care pot fi compensate, poate să determine asemenea furtună mediatică. Incredibil. Cred că mai mult enervează că n-o fac publică. Și n-am s-o fac”, a scris doctoriţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.