Castelul Karolyi a participat la „Târgul European al Castelelor”

Pic 1 m

Pic 4 M

Pic 5 M

Pic 6 M

Pic3 M

Pic8 M

Castelul Karolyi a participat la prima ediţie a „Târgului European al Castelelor”, eveniment desfăşurat în perioada 1-3 mai, la Hunedoara, cu scopul de a promova frumuseţea monumentelor istorice din Europa.

Târgul a fost găzduit de Castelul Corvinilor, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Municipiul Carei a fost prezent cu un stand nou, special realizat pentru acest târg, iar materialele promoționale au conţinut informații despre istoria castelului și expozițiile care pot fi vizitate, toate fiind realizate de către Centrul de Promovare a Turismului din oraș.

Castelul Karolyi a reprezentat o surpriză plăcută pentru publicul amator de asemenea monumente, dar şi pentru vizitatori în general. Standul Careiului a fost vizitat în cele trei zile de circa 8.000 de persoane, care au rămas impresionate de imaginile şi informaţiile despre acesta. Vizitatorii au putut afla oferta turistică şi principalele elemente de atracţie turistică şi istorică, arătându-se impresionaţi de aspectul actual al castelului, lucrările care au fost efectuate, modul în care sunt organizate expoziţiile, evenimentele culturale care îl animă, precum şi faptul că a reintrat în circuitul turistic, devenind un punct de atracţie de nivel naţional şi chiar internaţional.

Pe lângă turişti, standurile au fost vizitate şi de personalităţi din administraţia publică locală, politicieni, europarlamentari şi oameni de cultură.

Alături de Castelul din Carei au fost prezenţi 21 de participanţi printre care: Cetatea Alba Carolina – Alba Iulia, Castelul Bran, Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Brükenthal – Sibiu, Cetatea Făgăraș, Castelul Banffy – Bonțida, Turnul cu Ceas – Sighișoara, Castelul renascentist Sarospatak, Palatul Regal Godollo – Ungaria, Castelul Becov nad Teplou și Castelul Valec din Cehia, Castelul La Mota din Spania şi alţii.

Prima ediţie a „Târgului European al Castelelor” s-a încheiat cu o discuție la care au fost prezenţi reprezentanţii tuturor standurilor, unde s-a semnat un acord de promovare reciprocă, astfel încât fiecare castel să le promoveze pe celelalte, atât prin intermediul materialelor promoţionale tipărite, cât şi printr-o pagină web, totodată lansându-se şi ideea unui circuit turistic în care să fie cuprinse aceste monumente impresionante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.